VojvodinaCafe - Sigurna kuća za životinje na Paliću
 • Sigurna kuća za životinje na Paliću

  Zoološki vrt na Paliću sledeće godine imaće jedini i najsavremeniji prihvatni centar za divlje životinje u Srbiji, u kome će svoj novi dom dobiti zveri, reptili, ptice i primati. Izgradnju "sigurne kuće" za životinje, koja košta oko 48 miliona dinara, finansiraće republički Fond za zaštitu životne sredine i zoo-vrt na Paliću.  U četiri velika objekta biće smeštene životinje koje su povređene u prirodi, zaplenjene prilikom sprečavanja nelegalne trgovine i šverca, ili su držane u neadekvatnim uslovima.

  Imajući u vidu da je ilegalna prodaja životinja, odmah posle droge i oružja, najunosnija grana kriminala i da se vrlo često na našim graničnim prelazima osujeti šverc retkih jedinki, izgradnjom centra rešiće se problem njihovog smeštaja.

  - S obzirom na to da je Srbija pogodno tlo za tranzit egzotičnih životinja, ovim rešavamo veliki problem iz prošlosti, jer se prilikom ranijih zaplena, ili oduzimanja životinja, o njima brinulo na neodgovarjući način - istakla je Željka Jurakić, direktorka Fonda za zaštitu životne sredine.

  - Životinje se na Palić smeštaju od 2004. godine, a briga o njima se sada podiže na znatno viši nivo i, što je najvažnije, u tome se ispunjavaju sve zakonske norme naše zemlje.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali