VojvodinaCafe - Projekat o toleranciji u osnovnim školama
 • Projekat o toleranciji u osnovnim školama

  Tolerancija i međusobno uvažavanje su od ključnog značaja za proces inkluzije dece iz različitih društvenih grupa u školski sistem, ocenio je danas zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Zoltan Jegeš.  Jegeš je na predstavljanju projekta "Svi različiti, svi jednaki" u Vladi Vojvodine rekao da su tolerancija i međusobno uvažavanje neophodni i za međusobno zbližavanje dece iz različitih društvenih grupa.

  Projekat "Svi različiti, svi jednaki", čiji je cilj stvaranje inkluzivne kulture i jednakog učešća dece u obrazovanju, primenjuje se u osnovnim školama "Žarko Zrenjanin" iz Apatina, "Šamu Mihalj" iz Bečeja i "Vuk Karadžić" iz Novog Sada.

  U okviru projekta, u tri odabrane škole urađena su istraživanja u vezi sa potrebama dece u procesu inkluzije, treninzi za nastavnike, a sačinjeni su i planovi za razvoj inkluzivne škole.

  Cilj projekta je da podstakne stvaranje inkluzivne kulture, politike i prakse u osnovnim školama u Vojvodini, odnosno da omogući jednako učešće dece u obrazovanju, bez obzira na pol, invaliditet, socijalno ili etničko poreklo.

  Nosilac projekta je Novosadski humanitarni centar, uz podršku Evropske unije i Vlade Vojvodine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali