VojvodinaCafe - Besplatan pregled vozila od 18. do 23. juna
 • Besplatan pregled vozila od 18. do 23. juna

  Auto-moto savez Srbije (AMSS), Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda, organizovaće od 18. do 23. juna 2012. godine tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo". Građani će besplatno moći da provere tehničku ispravnost kola, a saobraćajna policija će pojačano kontrolisati vozila.  AMSS apeluje na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

  U prethodnoj akciji, u novembru 2011. godine, besplatno je pregledano preko 10.000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je od pregledanih vozila ispravno bilo 68% u odnosu na 32% automobila kod kojih je zabeležena neka neispravnost. Nakon analize strukture neispravnosti, pokazalo se da je u masi neispravnih vozila čak 35% imalo neispravan kočni sistem, 18% vozila neispravan sistem za upravljanje, a 27% neispravne sisteme za osvetljavanje.

  AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

  Sve bliže informacije moći će da se dobiju pred početak akcije, u Operativnom centru AMSS putem telefona 1987, na web prezentaciji AMSS-a ili kod saobraćajne policije.

  Novosađani mogu da urade besplatan tehnički pregled na sledećim adresama:

  - AMS "Komercijalni sistem" Bulevar oslobođenja 133
  - ATP "Vojvodina" Novosadskog partizanskog odreda 1/a
  - "Autotehnika" Stevana Mokranjca 1
  - "Akvamont" Temerinski put bb
  - "Remont i servis" Rumenački put 2
  - "Puma" Milenka Grčića 5/a
  - "Trkulja" Preradovićeva 95 u Petrovaradinu
  - "Grin auto" u Veterniku, Novosadski put 11/c
  - ABS "Kompani" u Futogu, u Rade Kondića 2/a i u Železničkoj bb.

  Za spisak ostalih adresa posetite zvanični sajt AMSS.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali