VojvodinaCafe - Iskrivljen stub železničkog mosta u Novom Sadu
 • Oštećen stub železničkog mosta u Novom Sadu

  Volonteri društva održivog razvoja "Dunav" primetili su iskrivljen potporni stub železničko-drumskog mosta u Novom Sadu. Oni upozoravaju nadležne i javnost na opasnost od rušenja. Kako navode, pretpostavljaju da se stub iskrivio od udarca broda.  Posle udara ukrajinskog broda "Praga" u srednji stub drumsko-železničkog mosta 18. maja 2012. nije bilo povređenih niti su uočena veća oštećenja na mostu, a kako je tada potvrđeno u novosadskoj Lučkoj kapetaniji.

  Brod se kretao nizvodno od Bezdana prema Beogradu i u petak 18. maja oko 22 sata je baržama malo zakačio srednji stub mosta, rekao je tada šef Lučke kapetanije Novi Sad Boris Oreb i dodao da plovidba na reci nije bila obustavljena.

  "Brod je usidren dok eksperti ne utvrde da li može da nastavi plovidbu", kazao je Oreb i napomenuo da je ispod tog mosta, od kada je sagrađen pre 12 godina, prošlo više od 100.000 brodova a do sada je zabeleženo 35 udara.

  "U poslednje dve godine bilo je dva udara u stubove mosta, tako da se broj ovakvih incidenata meri u promilima", istakao je Oreb.

  Odmah posle udara broda u stub, most je na kratko bio zatvoren za drumski i železnički saobraćaj a stručne ekipe policije, Lučke kapetanije i Železnica Srbije ubrzo su utvrdile da na stubu nema velikih oštećenja.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali