VojvodinaCafe - Povezivanje i aktivizam na Exit festivalu
 • Povezivanje i aktivizam na Exit festivalu

  Na Exit festivalu tokom četiri dana predstaviće se pilot projekat “Multikulturalizam u muzici”, koji se realizuje u regionu jugoistočne Evrope. Projekat ima za cilj da pokrene širom Evrope saradnju po pitanju multikulturalizma u muzici.  U okviru ovog projekta, na Exit festivalu predstaviće se sastavi Buraka Som Sistema i Seun Kuti & Egypt 80 na Fusion bini, dok će se ceo program Reggae stejdža odigrati pod pokroviteljstvom ovog programa. Pored ovakve promocije nastupa poznatih muzičara iz nezapadnih kultura, na EXIT festivalu biće organizovana i “muzička izložba” koja predstavlja tradicionalnu i savremenu muziku nezapadnih kultura.

  Program CEETEP (Central and Eastern European Talent Exchange Program – Centralni i istočnoevropski program za razmenu talenata) kreiran je prošle godine na inicijativu festivala Eurosonic Noorderslag, uz koorganizatore Sziget i Exit Festival, s ciljem da razvije program za cirkulaciju CEE izvođača i programa iz Centralne i Istočne Evrope.

  Na prošlogodišnjem EXIT festivalu održan je drugi po redu sastanak CEETEP-a, dok će na ovogodišnjem EXIT-u, 13. i 14. jula biti održan prvi sastanak menadžera i predstavnika centralno i istočnoevropskih izvođača, na kojem će se raspravljati o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti muzičke industrije u regionu.

  Kao i svake godine, i na Exitu 2012 Agora stejdž će biti posvećen svima onima koji teže da ovaj svet učine boljim mestom za život. Svakodnevni program koji počinje u 20h predstaviće neke od najrelevantnijih tema koje mogu da snađu modernog čoveka u Srbiji 2012. godine. U četvrtak će se na Agori predstaviti Bukvar slobodnog interneta, glavna tema petka veče na Agori biće “Od Arapskog proleća do Occupy Wall Street: Nova levica i borba za budućnost demokratije”. Subota veče rezervisana je za “Peščanik”, a poslednji dan festivala u 20h održaće se tribina “Prajd i prijatelji".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali