VojvodinaCafe - Ješić: Vojvodina je mercedes, a Srbija fića
 • Ješić: Vojvodina je mercedes, a Srbija fića

  Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je da će jedan od njegovih prvih zadataka biti komunikacija sa resornim republičkim ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi.  - Prvi zadatak republičkog ministra treba da bude da decentralizuje i regionalizuje poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Srbije jer je ona potpuno različita. U Vojvodini vam je to mercedes benz, a negde je to fića ili jugo i zato je moj zadatak komunikacija sa republicki ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi, koja je merceds benz, da bude još bolji automobil i da što više pravi profita za građane Vojvodine - rekao je Ješić Tanjugu po izboru na ovu funkciju.

  Ješić je ukazao da puno toga zavisi od onoga ko će voditi ministarstvo na repubičkom nivou, ali da se nada da biti uspostavljena normalna saradnja, jer je to pre svega u interesu tog ministra "koji sedi u Beogradu, pošto se gro srpske poljorpivrede bazira na vojvođanskoj".

  Ješić koji je prethodih 12 godina bio gradonačelnik Inđje, ocenio je da je nemoguće voditi agrarnu politiku Srbije na cetralizovan način i dodao kako je siguran da je mera koja se donese u Beogradu nekada dobra za proizvođača na Pešteru, ali ne i za vojvođansku poljoprivredu, ili je dobra za vojođansku, ali nije dobra za Zapadnu Srbiju.

  Prioritet je, dodao je Ješić, da se napravi akcioni plan za 2013. koji će doprineti poboljšanju konkurentosti poljoprivrede, pošto je to, kako smatra, ključni problem u ovom trenutku.

  Ješić je kazao da će u narednih 60 dana održi sastanke sa poljoprivrednim proizvođačama i rukovodiocima zadruga, "kao i onima koji se bave ozbiljnom poljorivredom u Vojvodini", kako bi bio sačinjen i ozbiljan, merljiv plan.

  - Moramo u narednih sedam dana sagedati kapacitete, kako bi se prirpemio budžet za agrar, za koji treba da se izdvoji i najviše sredstava, ali za ciljane projekte - rekao je takođe novi pokrajinski sekretar za poljoprivredu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali