VojvodinaCafe - Zatvorena Novosadska mlekara
 • Zatvorena Novosadska mlekara

  Novosadska mlekara zatvorena je u četvrtak po odluci poslodavca AD "Imlek", čiji je bila ogranak od 2008. godine, izjavila je za Radio 021 predsednica Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije, Branka Popović. U "Imleku" nisu ni potvrdili ni porekli da je Novosadska mlekara zatvorena, već su samo izjavili da nemaju nikakve informacije.  Prema rečima Branke Popović, poslodavac je doneo odluku o kojoj nikoga nije obavestio. "Imlek je doneo odluku o kojoj nije obavestio ni sindikat, ni zaposlene, već je samo u četvrtak poslao svoje ljude iz Beograda, koji su najavili da će održati sastanak sa radnicima. Kada su se pojavili, oni su rekli da sastanka ipak neće biti i počeli su da pozivaju radnike u kancelariju u grupama od po deset i davali im rešenja o plaćenom odsustvu i kolektivnom godišnjem odmoru", izjavila je Popović.

  U Imleku su za 021 samo rekli da nemaju nikakve informacije. Isti odgovor dobili su i iz kompanije "Salford" koja je vlasnik "Imleka", a uprkos obećanju da će "kasnije pružiti informacije", nekoliko puta su odbili poziv Radija 021.

  U Novosadskoj mlekari su nezvanično potvrdili da je u četvrtak bio poslednji proizvodni dan, ali nisu dali nikakav drugi komentar.

  Prema rečima predsednice Gradskog odbora sindikata prehrambene industrije Branke Popović, radnici su dobili obaveštenje da u ponedeljak treba da se izjasne da li žele da budu tehnološki višak ili da nastave da rade u Subotičkoj mlekari ili Imlekovoj mlekari u Padinskoj Skeli, pri čemu im, ukoliko odluče da žele da nastave sa radom, nije zagarantovano radno mesto.

  Kako kaže Branka Popović, polovina od 139 radnika koliko ih je bilo zaposleno u Novosadskoj mlekari već neko vreme svakodnevno putuje na posao u Padinsku Skelu, a od preostalih 70 zaposlenih tek petina ima šanse da ostane u radnom odnosu, dok će ostali postati tehnološki višak.

  Pre nego što je u četvrtak završila sa radom, Novosadska mlekara postojala je 60 godina i važila je za jedno od uspešnijih preduzeća u gradu.

  021.rs
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali