VojvodinaCafe - Olujno nevreme sinoć zahvatilo Vojvodinu
 • Olujno nevreme sinoć zahvatilo Vojvodinu

  Jaka oluja u Subotici je sinoć iz korena iščupala nekoliko stabala drveća i oštetila Senćansku crkvu. Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine Grada Marija Kern Šoja su rekli da su videli da je krov Senćanske crkvi oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio. Detaljan izveštaj o šteti širom Subotice se očekuje u toku današnjeg dana.  Grad će pomoći da se spreči prokišnjavanje crkve i da se stabilizuju toranj i krov, rekao je Dulić novinarima.

  Grmljavina s vetrom i pljuskovima najpre je oko 16.00 sati zahvatila Sombor, a sat kasnije prolazno nevreme zahvatilo je područja na liniji Loznica, Sremska Mitrovica, Novi Sad i Segedin.

  U Novom Sadu je palo najviše kiše - 28 litara po metru kvadratnom, rečeno je u Hidrometerološkom zavodu Srbije.

  Oluja je čupala drveće i u Novom Sadu i okolini. U nekim delovima grada kontejneri su pod naletima vetra završili na putu, a stradale su i zaštitne ograde na gradilištima.

  Svega 10 minuta bilo je potrebno da se obruši deo krova na Parohijskom domu i Pravoslavnoj crkvi u Kisaču. U kući staroj 130 godina sa porodicom živi paroh Vinko Stojaković, koji strahuje od obrušavanja preostalog dela krova.

  Dvorište Tomislava Pančića iz Ritske ulice u Novom Sadu, gotovo je u potpunosti poplavljeno nakon nevremena. On kaže da se to ponavlja svaki put kada padne jača kiša jer je odvod atmosferskih voda loše urađen, a obraćanje nadležnima do sada je bilo bezuspešno.

  Kiša je usporavala saobraćaj u svim delovima grada, a ulice su bile skoro neprohodne. Voda se, kao i posle svake jače kiše nakupila ispod podvožnjaka u ulici Kornelija Stankovića, pa se saobraćaj iz jedne prebacuje u drugu traku.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali