VojvodinaCafe - "Etnos" od 3. do 5. avgusta u Bečeju
 • "Etnos" od 3. do 5. avgusta u Bečeju

  Sedmi festival etno stvaralaštva "Etnos" održaće se od 3. do 5. avgusta na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju, najavili su danas organizatori. Tokom tri dana, na bečejskom šetalištu biće postavljene dve izložbe - Vredne ruke i Izložba ručno pravljenog nakita u okviru koje će svoje radove izložiti rukotvorci i stare zanatlije.  Prvog dana festivala posetiocima će se predstaviti i bečejske pekare u okviru Izložbe hleba.

  Kreativne radionice (tkanje, pustovanje, duborez, izrada predmeta od gline, dekupaž i heklanje) održavaće se svakog dana u terminu od 17.00 do 19.00 časova.

  U okviru modne revije "Etno šik" svetlost dana ugledaće "Biber" kolekcija, a odeća je šivena od pamuka, lana, srpskog i tetra platna.

  Pored ovih modela, kolekciju će upotpuniti unikatni nakit, šeširi i tašne koji su napravili članovi sekcije rukotvoraca udruženja i učesnici izložbe Vredne ruke.

  Ovogodišnju reviju će otvoriti male manekenke iz vrtića "Labud Pejović" iz Bečeja koje će prikazati deo modela modne revije koja je održana u ovom vrtiću prvom polovinom ove godine.

  U okviru radionica veza koje je organizovao ovaj vrtić, mlade mame su od novembra 2011. do aprila ove godine savladale tehniku veza.

  Stečeno umeće primenile su na haljinicama i košuljama koje su na modnoj reviji prikazali njihovi mališani.

  Po završetku revije biće organizovana degustacija kuglofa - najstarijeg modeliranog kolača na svetu i tradicionalne hrane Podunavskih Švaba.

  Koncert pevačke grupe "Pastiri vremena i prijatelji" biće održan u subotu 4. avgusta, sa početkom u 20 časova.

  Pored domaćina na koncertu će nastupiti i pevačke grupe iz Rume, Subotice, Beograda, Bačkog Gračaca...
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali