VojvodinaCafe - Arapi ulažu milione u Vojvodinu
 • Arapi ulažu milione u Vojvodinu

  Priča o velikoj investiciji Multinacionalne grupe Mulk holdings sa sedištem u Saudijskoj Arabi*ji izgleda da će imati srećan kraj. Naime, na sajtu te kompanije se ističe da je Mulk holdings kupio veliku imovinu od deset hektara u Srbiji i najavljuje investiciju od 20 mi*liona dolara.  Prema njihovim rečima, imovina se nalazi u Banatskom Kar*lovcu, imaće najmoderniji proizvodni pogon s 10.000 kvadrata i 3.000 kvadrata prezentacionog prostora, kancelarija, a gradiće se u više faza.

  Pogon će na automatizovanoj liniji prizvoditi tri miliona vatrootpornih metalnih kompozitnih panela i deset hiljada bojenih rolni.

  Predsednik kompanije Šafu ul-Mulk je rekao da je investicija u Evropi počela prošle godine osnivanjem Alubond Evrope u Pančevu u objektu pod lizingom.

  Dodao je da od nove Vlade očekuje povoljne kredite i stimulativnu poresku politiku, a paneli iz Banatskog Karlovca namenjeni su čitavoj Evropi.

  "Naša ekspanzija će stvoriti mogućnost za zapošljavanje i dalja ulaganja, što će dodatno pomoći Vladi i njenim nastojanjima da promoviše međunarodne investicije i poboljša ekonomski standard lokalne opštine", rekla je generalna direktorka Alubonda Evropa Sanja Uzelac, i dodala da njihovi proizvodi postaju sve popularniji u Evropi zbog visokog kvaliteta i konkurentnih cena.

  Menadžerka prodaje Violeta Sviloks kaže da fabrika u Srbiji ima strateške prednosti pošto Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini s Evropskom unijom, Turskom, Rusijom.

  Uz to, na jednoj od minulih sednica Skupštine opštine predsednik opštine Alibunar Dušan Jovanović je najavio veliku investiciju u Banatskom Karlovcu i tada je kazao da će pogon biti otvoren u septembru.

  Rekao je da će to, s drugim sličnim ulaganjima, doprineti bržem ekonomskom razvoju te južnobanatske opštine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali