VojvodinaCafe - Nove stanice za iznajmljivanje bicikala u Novom Sadu
 • Nove stanice za iznajmljivanje bicikala

  Uskoro će Novi Sad će dobiti nove stanice za iznajmljivanje gradskih bicikala, pa će korisnici ovog prevoznog sredstva imati na raspolaganju preko 150 bicikala u gradu. Novina je da će ove stanice biti potpuno automatizovane. Jedna se nalazi na Detelinari u Rumenačkoj, a druga na Novom naselju na bulevaru Jovana Dučića.  Dve nove stanice za iznajmljivanje gradskih bicikala u sklopu NS bajka počeće sa radom nakon što se završe radovi i obave neophodna testiranja.

  Ove stanice će se u potpunosti uklopiti u dosadašnji sistem, a jedina razlika u odnosu na pet već postojeće punktove biće u tome što će ove stanice biti potpuno automotizovane, što znači da će se uzimanje i vraćanje bicikala obavljati preko automata u koji će se ubacivati kartica.

  Novosađanima je na raspolaganju 5 stanica, kod Štranda, Spensa, železničke stanice, u centru grada kod Srpskog narodnog pozorišta i u Kampusu Univerziteta, sa kapacitetom od oko 130 bicikala.

  Trenutno ima preko 1400 građana koji redovno koriste ovu uslugu, a takođe veliko interesovanje je bilo i za vreme EXIT-a.

  Za iznajmljivanje bicikla neophodno je da se izradi kartica, koja sadrži lične podatke korisnika i to košta 500 dinara. Nakon toga svako rentiranje plaće se 20 dinara po satu ili, 100 dinara za period od 7 do 21 sat.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali