VojvodinaCafe - Biciklistička staza od Kleka do Zrenjanina
 • Biciklistička staza od Kleka do Zrenjanina

  Meštani Kleka uskoro će do grada moći da dolaze biciklističkom stazom, kao što to čine i stanovnici Aradca i Ečke. Radove na izgradnji biciklističke staze, investicije vredne 30 miliona dinara, obišli su zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Goran Kravarušić, kao i pokrajinski poslanik Ivan Bošnjak.  Janjić je tom prilikom istakao da će biciklistička staza imati veliki značaj za stanovnike Kleka.

  "Biciklističke staze do Aradca i Ečke su se do sada pokazale kao izuzetno korisne, a znamo i da veliki broj Zrenjaninaca koristi stazu do Aradca za šetnju, a ona pomaže i Arađanima. Siguran sam da će i Klečani isto tako koristiti ovu stazu", rekao je Janjić napominjući da će po završetku radova na izgradnji te biciklističke staze, biti rađeni i projekti za igradnju staza prema drugim okolnim mestima.

  "Druga faza svih projekata koji su do sada urađeni biće izrada projekata i za osvetljenje biciklističkih staza", dodao je on.

  Prema rečima Gorana Kravarušića gradnja biciklističke staze ka Kleku, duge oko 4,5 kilometara širine dva metra, počela je pre oko dve nedelje. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

  Izvođač radova je preduzeće Vojvodina – put, ali se, kako je naveo, zbog situacije u tom preduzeću ne može odrediti tačan rok završetka radova.

  "Ipak, prema dosadašnjoj dinamici radova, verujem da će to biti urađeno vrlo brzo", kaže Kravarušić. Inače, Janjić, Kravarušić i Bošnjak, obišli su i danas započete radove na državnom putu B-20 kroz Zrenjanin – u Bulevaru Veljka Vlahovića, koje takođe izvodi preduzeće "Vojvodina – put".

  Kravarušić kaže da vrednost tih radova iznosi sto miliona dinara, a finansijer su "Putevi Srbije". Rok za "presvlačenje" magistrale je 45 dana. Radovi će se odvijati u fazama, a radno vreme gradilišta biće 24 časa svakog radnog dana kao i subotom i nedeljom.

  "Radovi na ovoj deonici, od bulevara Veljka vlahovića, Bulevara oslobođenja, pa do mosta kod SUP-a su izuzetno velika investicija. Znamo u kakvom je stanju magistrala, i dok ne završimo obilaznicu oko grada to će biti dalja žila kucavica kroz naš grad. U drugoj fazi pokušaćemo da obezbedimo sredstva od države i za nastavak rehabilitacije puta od Zrenjanina do Žabaljskog mosta, jer, ko putuje u Novi Sad zna u kakvom je taj put stanju" – rekao je Janjić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali