VojvodinaCafe - Novosadski Fotomaraton 2012
 • Novosadski Fotomaraton 2012

  Foto maraton je fotografsko takmičenje na kojem mogu da učestvuju profesionalni i amaterski fotografi. Manifestacija se održava od 2009. godine, a do sada je učestvovalo više od 600 fotografa iz zemlje i inostranstva. Četvrti Fotomaraton biće održan 1. septembra u centru grada, imaće bogat i zanimljiv program, najavili su organizatori te manifestacije.  Na četvrtom Fotomaratonu, čiji je start u 11 sati na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, a završetak u 18 časova, biće postavljeni foto setovi sa profesionalnim foto modelima. Učesnici na startu dobijaju mapu grada sa ucrtanim foto lokacijama koje treba da obiđu, a za razliku od dosadaših manifestacija, sve takmičare očekuje jedna zajednička tema.

  Odabrane lokacije na mapi ovogodišeg foto maratona biće dugo zapušteni prostori koji čine novosadsko jezgro. Postavljanjem seta na svaku od lokacija, odnosno uvođenjem modela u napuštene prostore, počeće proces reanimacije, koji će fotomaratonci ovekovečiti.

  Pored setova u zaboravljenim novosadskim prostorima, na Trgu slobode biće postavljen poseban foto set, na kojem će biti fotografisani portreti Novosađana, svih onih koji se nađu na Trgu slobode tog dana od 16 sati i budu raspoloženi za fotografisanje. Organizatori pozivaju građane da se na dan Fotomaratona prošetaju do centra grada i učestvuju u stvaranju "najmasovnijeg portretnog fotografisanja u Novom Sadu" i napominju da će najbolje fotografije biti predstavljene na samostalnoj izložbi tokom jeseni.

  Po završetku takmičenja, prikupljene fotografije se "žiriraju", a u danima koji slede biće svečano dodeljene nagrade i organizovana izložba najboljih fotografija.

  Zainteresovani za učestvovanje na 4. novosadskom Foto maratonu još mogu da se prijave preko sajta www.fotomaraton.rs.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali