VojvodinaCafe - Atarske straže uskoro u Žablju
 • Atarske straže uskoro u Žablju

  Žitelji i paori u Žablju uskoro će organizovano stražariti na četiri atara u nameri da sačuvaju letinu od lopova. Finansijsku podršku od četiri miliona dinara dobili su od Opštine Žabalj i to je prvi put da se opština aktivno uključila u prevenciju krađa letine sa njiva. Od 1. septembra će biti angažovano više od 150 čuvara u sva četiri atara žabaljske opštine.  Kako je dogovoreno na sastanku kojem su prisustvovali poljoprivrednici, predsednik Žabaljske opštine i novoizabrani koordinatori akcije, tokom dana na pristupnim putevima prema četiri žabaljska atara stražariće po jedan čuvar, dok će noću biti angažovana dva čuvara na svakom atarskom putu.

  Uz njih će svaki dan biti i tri mobilne ekipe koje će koordinirati rad na terenu. Svi čuvari će imati umrežene mobilne telefone, kako bi što lakše međusobno komunicirali.

  Time će biti napravljen značajan korak u čuvanju letine od krađa, koje će se sigurno intenzivirati, jer iskustvo govori, da se pustošenje imanja povećava u onim godinama kada je letina desetkovana.

  Sve ove aktivnosti će biti finansirane iz budžeta opštine, najavio je predsednik opštine Čedomir Božić.

  On je naglasio da će ubuduće sve odluke i akcije koje bude preduzimala opština, a tiču se agrara, raditi isključivo u saradnji i dogovoru sa zemljoradnicima i njihovim udruženjima.

  Akcija u saradnji sa policijom i meštanima sva četiri naselja opštine trajaće dok sva letina ne bude u ambarima domaćina.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Mr X
   Mr X -
   hahahahahah slika je objasnila :D :D
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali