VojvodinaCafe - Motivacioni govornik Nik Vujičić u Novom Sadu
 • Motivacioni govornik Nik Vujičić u Novom Sadu

  Nik Vujičić, svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla, rođen bez udova, po prvi put će održati svoje motivacione govore u Srbiji, i to u humanitarne svrhe. Vujičić će nastupiti u Beogradu (21. septembra, u centru „Sava“, Velika dvorana, 19h), i u Novom Sadu (22. septembra, Velika dvorana Spensa, 19h).  Nik Vujičić je držao govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4.500.000 ljudi, a gledanost njegovih predavanja na Internetu meri se desetinama miliona poseta iz celog sveta. Među publikom koja ga je slušala bili su i predsednici država i poslovni ljudi, srednjoškolci, osobe sa invaliditetom, roditelji, deca, zatvorenici...

  "Vizija, upornost i vera u Boga su, prema Nikovom uverenju i ličnom iskustvu, ključni da se ostvari uspešan život i ispune snovi, čak i kada postoje velika ograničenja i životni izazovi", kažu organizatori njegovog nastupa u Srbiji.

  Uprkos hendikepu, Nik je rano naučio da uživa u svim sitnicama koje daju smisao svakodnevici, poput sporta, koji je njegova velika strast. veliku ulogu u njegovom ranom osamostaljivanju imali su roditelji.

  - Tata me je prvi put ubacio u bazen sa 18 meseci. Godinama me je ohrabrivao i učio da plivam. Takođe volim skejtbording i fudbal. Veliki sam fan engleske Premijer lige - kaže Nik.

  "Živeti slobodno"

  Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, u Australiji. Rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia, odnosno bez udova. Ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata predmetima. Uz pomoć stopala može i da kuca, piše olovkom, kao i da drži predmete između prstiju. Tvrdi da mu nedostatak udova pomaže da pluta u vodi tako što koristi svoje stopalo kao "propeler".

  Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine.

  O njemu su pisali najveći svetski mediji kao što su Bi-Bi-Si i Si-En-En.

  Autor je i knjige „Živeti slobodno” a uspeo je i da snimi kratkometražni nagrađivani film „Butterfly circus”.

  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Nijebitno
   Nijebitno -
   Nije prvi put u Srbiji.. Bio je i pre par godina u Bačkom Petrovcu..
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali