VojvodinaCafe - Stanovi u Subotici za bagatelu
 • Stanovi u Subotici za bagatelu

  Iako nekretnine u Subotici nikada nisu bile jeftinije - cena kvadrata stanova u starogradnji kreće se od 350 do 500 evra, a u novogradnji od 550 do 650 evra, promet stambenih objekata nikada nije bio lošiji. Primetan je i sve manji broj gradilišta, a jedino naselje koje se u poslednje vreme izgrađuje i podmlađuje jeste Prozivka.  - Ne pamtimo da su cene bile niže, ali i da je prodaja bila slabija, a očekujemo i dalji pad cena jer je mnogim ljudima prodaja nekretnine izlaz iz teške ekonomske situacije - kaže agent nekretninama Milan Savić. - Za dobijeni novac kupuju jeftinije objekte na periferiji, a ostatak troše za goli život. Ovakva situacija traje već dve godine, zato i cene padaju jer ljudi žele da prodaju što pre, a nema izgleda da će se promeniti u narednom periodu.

  Građani nekretnine hitno prodaju zbog bolesti, razvoda braka i podele imovine, a nisu retki ni oglasi u kojima banke prodaju zaplenjene objekte, po mnogo nižim tržišnim cenama.

  Oni retki koji se odluče za kupovinu kupuju stanove i kuće u vrednosti od 10.000 do 30.000 evra. Sve skuplje od toga gotovo je nemoguće prodati. Stambeni krediti uzimaju se sve ređe, što zbog nestabilnog kursa evra što zbog nesigurnog radnog mesta.

  Natraženije lokacije su širi centar grada, Kertvaroš, Novi grad, Prozivka i Radijalac... Kuće se najviše kupuju u Keru, Bajnatu, Teslinom naselju, Kertvarošu... Lokacija, ipak, već dugo nije presudna, već kvalitet gradnje i uređenost, a najviše cena.

  - Mladi najviše traže stanove na Prozivci, gde trenutno jedino ima novogradnje, dok je omiljeni, ali i najskuplji deo grada Radijalac, gde su uglavnom stari ali jako kvalitetni stanovi - dodaje naš sagovornik.

  Kada su u pitanju kuće najtraženije su prizemne, površine od 50 do 100 kvadratnih metara, sa manjim placevima.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali