VojvodinaCafe - Dveri se zalažu za ukidanje Vojvodine
 • Dveri se zalažu za ukidanje Vojvodine

  Pokret Dveri zauzeo se za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine, uz ocenu da je ona politički i ekonomski "štetna" i izvor mogućeg "separatizma" u Srbiji. Dveri su u saopštenju ocenile da je AP Vojvodina "komunistička tekovina mrtve Jugoslavije" i dodale da Vojvodina nije ništa drugo nego "severna Srbija".  "Onoga časa kada je ostvareno pridruživanje srpskih oblasti Srbiji, Vojvodina je izgubila svaki smisao postojanja kao Vojvodina i postala je severna Srbija, samo jedan od delova države Srbije", piše u saopštenju.

  Ocenjuje se da je "titoistički koncept razbijanja srpskih zemalja na komade i izgradnje novih državolikih identiteta na vekovnim teritorijama srpskog naroda", aktuelizovao pitanje Vojvodine.

  "Mnogi su decenijama tvrdili da odvajanje Crne Gore od Srbije nije moguće, a Crna Gora je danas nezavisna i antisrpska tvorevina. Ti isti sada kažu da je takvo nešto nemoguće da se dogodi u Vojvodini. Šta nam je činiti pre nego se neki vojvođanski političari jedno jutro probude sa željom da postanu Milo Đukanović", pitaju se Dveri.

  Ocenjuje se da nikome u "severnoj Srbiji" ne treba autonomija Vojvodine, jer ona predstavlja samo dodatnu administraciju, udvajanje birokratije i vlasti.

  "Jedini zdravorazumski politički odgovor glasi: ukinuti autonomiju Vojvodine kao izvor svakog separatizma. Srbiji nisu potrebne ni stare ni nove autonomije i regioni, već jaka unitarna država i jake lokalne samouprave, između kojih nam nisu potrebni posrednici", piše u saopštenju.
  Komentara 3 Komentara
  1. Avatar od Neregistrovan
   Neregistrovan -
   A,da se vi samoukinete?!
  1. Avatar od Neregistrovan
   Neregistrovan -
   Severna Srbija meni vise lici na severnu Bosnu !
  1. Avatar od Neregistrovan
   Neregistrovan -
   Hvala bogu,takvih ima jako malo.Vojvodina je deo Srbije i to je tema o kojoj se nebi trebalo diskutovati.Isto tako je Vojvodina autonomija i tako mora da ostane,sa svim obavezama prema Srbiji ali i previma koji im slede.Kamo srece da je i juzna Srbija toliko kulturno i ekonomski ratvijena kao Vojvodina to se pitanje nebi ni potezalo.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali