VojvodinaCafe - Vojvodina pred USS zbog Zakona o budžetu
 • Vojvodina pred USS zbog Zakona o budžetu

  Vlada Vojvodine odlučila je da zatraži ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu zbog načina finansiranja Pokrajine, izjavio je potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić. "Očekujemo da Ustavni sud Srbije zaštiti prava Vojvodine u slučaju budžeta", rekao je Ješić.  Prema njegovim rečima, članovi pokrajinske vlade smatraju da je izmenama tog zakona prekršen Ustav i dodao da to nije dobro "naročito od onih koji se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju".

  Podsećajući da je bio aktivan u antiustavnoj kampanji 2006. godine, Ješić je povodom ustavne odredbe u kojoj je definisano da Vojvodini pripada sedam odsto rekao da u svetu ne postoji ustav kojim se brojkom definiše koliko nekome pripada finansijskih sredstava.

  "Ustavom je trebalo definisati izvorne nadležnosti Pokrajine, a Zakonom o finansiranju Pokrajine da se omogući Vojvodini da napravi svoju poresku upravu i onda mi ne bi zavisili od nekog Dinkića ili nekog ministra tamo", rekao je Ješić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali