VojvodinaCafe - 110 miliona dinara za uređenje Fruške gore
 • 110 miliona dinara za uređenje Fruške gore

  Vlade Vojvodine uložila je 110 miliona dinara u razvoj Fruške gore, saopšteno je danas iz pokrajinske vlade. Novac je uložen u izgradnju 12 izletišta, vizitorske centre, putnu mrežu i infrastrukturu, a pored sredstava koje je uložila Pokrajina još 50 miliona privučeno je iz drugih fondova.  Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić obišao je danas nekoliko lokaliteta u Nacionalnom parku Fruška gora i upoznao se sa dosadašnjim radom i daljim planovima na uređenju i očuvanju tog prirodnog dobra.

  "Pokazalo se da je bilo važno da pokrajina preuzme Nacionalni park Fruška gora. Iako to neki, ovih dana, osporavaju, mi ćemo se boriti za to da zadržimo ona ovlašćenja koja donose dobrobit građanima Vojvodine, a sigurno je da dobrobit donosi lepa i uspešna Fruška gora sa mnogo turista", rekao je Pajtić.

  Direktor Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivoje Antonić naveo je da su od usvajanja Master plana razvoja Fruške gore, do danas, sredstvima uloženim iz Pokrajine i drugih fondova, realizovano i započeto više od 40 projekata.

  Za mesec dana biće završen i prvi eko kamp po standardima evropske Eko kamping asocijacije, koji će biti u sklopu mreže, najavio je Antonić i dodao da je u planu uređenje bivših šumskih kuća koje će dobiti potpuno novu namenu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali