VojvodinaCafe - Podignuta optužnica protiv osumnjičenih za Kontrast
 • Optužnica protiv osumnjičenih za Kontrast

  Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast" aprila ove godine, kada je poginulo šestoro ljudi. Istraga je utvrdila da je uzrok požara preopterećenje instalacija, a optužnica osumnjičene tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.  Optuženi su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

  Viši sud u Novom Sadu je prošle nedelje saopštio da su saslušani oštećeni kao i više od 100 svedoka o uslovima u kojima je radio lokal i inspekcijskim kontrolama, a saslušani su i svedoci požara.

  Više javno tužilaštvo predložilo je da bude prosužen već šestomesečni pritvor osumnjičenih koji ističe 1. oktobra.

  U požaru u diskoteci "Kontrast" su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović ( 28 ), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

  Poginule su i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali