VojvodinaCafe - Postignut dogovor, kraj blokade Dunava
 • Postignut dogovor, kraj blokade Dunava

  Predstavnik nezadovoljnih radnika "Dunav agregata" Novica Cvetković izjavio je da je sinoć postignut dogovor oko isplate zaostalih zarada zaposlenima, što znači da se povlače brodovi sa blokade i oslobađa plovni put na Dunavu kod Novog Sada.  Cvetković je izjavio Tanjugu da "dogovor stupa na snagu odmah" i da je u toku noći počelo oslobađanje ulazu u novosadsku luku, a da će do 8 časova ujutro biti izvršena kompletna deblokada Dunava.

  "Poslednji pregovori u kojima su učestvovali savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavnici radnika i vlasnik kompanije Dušan Borovicom počeo je oko 21 sat i dogovor je postignut oko 22.30", rekao je on.

  Dogovoreno je da radnicima do srede bude uplaćene četiri plate i isto toliko ukrcavanja na brodove, a da im još dve plate i dva ukrcavanja budu isplaćeni do 5. novembra.

  Zbog sedmodnevne blokade plovnog koridora kod Novog Sada više od stotinu domaćih i stranih brodova je usidreno uzvodno i nizvodno, što stvara velike materijalne troškove i gubitke za prevoznike i vlasnike robe koja se transportuje rekom.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali