VojvodinaCafe - Smenjen direktor KCNS zbog table na latinici
 • Smenjen direktor KCNS zbog table na latinici

  Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada smenio je dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića. Kao razlog navedeno je da je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom pismu, što je prema mišljenu UO protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada i Statutu same ustanove, saznaje 021.  Takođe je navedeno da nije donet Pravilnik o fizičkom i tehničkom obezbeđenju i da ne postoji Pravilnik o kancelarijskom i arhivskom poslovanju.

  Pre razrešenja Blaškovića konstituisan je novi UO.

  Predsednik Upravnog odbora KCNS Davor Pereula iz Dveri rekao je da će konačnu odluku doneti Skupština grada pošto je Upravni odbor predložio smenu. Dodao je i da će najverovatnije tokom naredne sedmice biti poznato personalno rešenje, odnosno predlog za imenovanje novog direktora te ustanove.

  Laslo Blašković, koji je trenutno na odmoru, smatra da je razlog njegove smene sukob dva kulturna koncepta. Kako je rekao, o tom novom konceptu, za koji je samo načuo kakav će biti, mu se "diže kosa na glavi".
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Zveri
   Zveri -
   Maloumnici! Pre neki dan se zalažu za ukidanje Vojvodine, znači zalažu se za kršenje Ustava, a sada se na taj isti Ustav pozivaju. FUJ!!!
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali