VojvodinaCafe - Maca ipak novi upravnik pozorišta
 • Maca ipak novi upravnik pozorišta

  Dosadašnji upravnik Pozorišta mladih u Novom Sadu, Zoran Đerić, podneo je ostavku na prvoj sednici novog Upravnog odbora pozorišta. Svi članovi UO jednoglasno su prihvatili Đerićevu ostavku, a na mesto vršioca dužnosti upravnika imenovan je Dragan Marinković Maca. O njegovom postavljenju će odbornici Skupštine grada raspravljati u četvrtak.  Iako je lutkarski repertoar već isplaniran, odluku o podnošenju ostavke na mestu upravnika Pozorišta mladih, doneo je iz ličnih razloga, ali je bilo i drugih povoda za ovakav potez, pre svega jer su se okolnosti u kojima su kultura, grad i pozorište promenjene, tvrdi dosadašnji upravnik Zoran Đerić.

  "Nisam želeo da ulazim u neke dalje sukobe i polemike niti u medijima, niti sa upravnim odborom novim, niti sa onima koji odlučuju u gradu, zato sam odlučio da se povučem iz toga da bih zaštitio i sebe i svoj integritet", kaže dosadašnji upravnik Pozorišta Mladih Zoran Đerić.

  Vest o postavljanju Marinkovića na mesto upravnika ove institucije, ranije je izazvala velike polemike i osudu javnosti, međutim, predsednik novog upravnog odbora Branko Koprivica, tvrdi da Marinković nije stranačka ličnost i da svojim zalaganjem tek treba da dokaže da može biti veći Novosađanin od svih.

  "Njegova supruga je iz Novog Sada i imaju sina koji je odrastao tu u Novom Sadu i naravno on vidi Novi Sad kao svoje buduće mesto života i pokušava da se u tom gradu nametne kao nova ličnost koja ima svoje kvalifikacije i svoje kvalitete", navodi Branko Koprivica predsednik UO Pozorišta Mladih u Novom Sadu.

  Predloženi novi upravnik Pozorišta mladih, Dragan Marinković Maca, diplomirao je na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu i iza sebe ima preko 50 premijera, a široj javnosti poznat je i kao voditelj i učesnik serijala "Veliki brat" i "Farma".

  Ovom smenom, Pozorište mladih ujedno će biti i četvrta ustanova kulture u kojoj je od formiranja nove gradske većine došlo do smene rukovodilaca.

  Naime, u Novom Sadu smenjeni su direktori Muzeja grada i Kulturnog centra grada, dok je direktor Gradske biblioteke samoinicijativno napustio funkciju.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali