VojvodinaCafe - "Nasmeši se Subotici" protiv rušenja 1.065 kuća
 • "Nasmeši se Subotici" protiv rušenja 1.065 kuća

  Neformalna grupa građana "Nasmeši se Subotici" delila je tokom vikenda obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da, prema regulacionom planu, poruše ukupno 1.065 kuća u tom gradu na severu Vojvodine. Ova grupa građana delila je vlasnicima tih kuća obaveštenja, dizajnirana kao smrtovnice, s ciljem da skrenu pažnju da je njihova kuća predviđena za rušenje.  Građani okupljeni u grupi "Nasmeši se Subotici" ocenili su da će se menjanjem regulacionih linija velikog broja ulica prouzrokovati "haotično stanje", kao i "razbijanje urbane gradske strukture" grada.

  Prema nacrtu Plana generalne regulacije za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra u Subotici, predviđeno je rušenje 1.065 kuća i 415 pomoćnih objekata i izgradnja višespratnica umesto njih.

  "Zahtevamo da se obustavi postupak izrade i usvajanje ovog plana i da se pristupi izradi Plana generalne regulacije, koji će biti u skladu s ranije usvojenim planskim dokumentima, a posebno u skladu s današnjim potrebama građana Subotice", saopštila je ova grupa građana.

  Oni su pozvali vlasnike kuća koje su predviđene za rušenje da sutra u Gradskoj kući u Subotici učestvuju u javnoj raspravi, kao i da podnesu primedbe ako se ne slažu sa planom.

  Grupa građana "Nasmeši se Subotici" poslala je otvoreno pismo odbornicima u Skupštini grada Subotice i državnim institucijama, u kojem je navela da vlast mora da bude u službi građana, a ne "u službi građevinske mafije, raznih pojedinaca i tajkuna".
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali