VojvodinaCafe - Otvorena sezona lova na zeca
 • Otvorena sezona lova na zeca

  Sezona lova na zečeve počela je danas, ulaskom lovaca u lovišta širom Vojvodine. Zbog suše je i divljači u poljima manje, međutim pravo stanje biće poznato nakon analize uzoraka sa terena, na osnovu kojih će biti urađene i jesenje mape zastupljenosti populacije zečeva, fazana, divlje svinje i drugih lovnih vrsta.  Nasuprot tvrdnjama da će ovako divljač biti istrebljena, lovci i članovi lovačkih udruženja strogo se pridržavaju pravila, te im odlasci u lov služe i za detaljnu analizu stanja i prisustva divljači u njihovim lovištima.

  Ovogodišnja suša ostavila je dubok trag na njivama gde su usevi znatno slabije rodili, samim tim i divljači je manje. Međutim, prema rečima lovaca iz Kovilja, tačno stanje brojnosti zeca u poljima znaće se tek u narednim nedeljama.

  Nakon kontrole ulovljenih uzoraka, lovci će sa stručnim službama utvrditi da li zečeva ima dovoljno i da li će do kraja godine, za kada je i planiran kraj sezone, uopšte biti dozvoljen lov na njih jer je pre svega važno da se očuva prirodna ravnoteža.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali