VojvodinaCafe - Vojvodina traži četiri železničke garniture
 • Vojvodina traži četiri železničke garniture

  Vlada Vojvodine donela je na jučerašnjoj sednici zaključak u kojem predlaže preduzeću "Železnice Srbije" da se iz kontingenta novih železničkih dizel-motornih garnitura, koje su kupljene od ruske firme "Metrovagonmaš", za potrebe putničkog saobraćaja u Vojvodini odmah obezbede četiri garniture.  Od toga bi dve garniture saobraćale na relacijama Novi Sad - Odžaci - Bogojevo - Sombor, jedna na relaciji Sombor - Subotica - Horgoš i jedna garnitura od Rume do Šapca.

  "Revitalizacija železničkog saobraćaja treba da dovede do višestrukog povećanje broja putnika i oživljavanja ruralnih područja kroz koje prolaze navedene pruge", kaže se u saopštenju sa sednice Vlade Vojvodine kojom je predsedavao potpredsednik i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

  Na današnjoj sednici usvojen je i Program decentralizovane saradnje "Eurostart" između AP Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija. Ta saradnja je počela još 2003. godine, a konkretizovana je ugovorima potpisanim 2007. i 212. godine.

  Vlada je usvojila i ugovor prema kojem pokrajinska vlada treba da prenese Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine delimična osnivačka prava nad Gimnazijom "Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu sa domom učenika u tom mestu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali