VojvodinaCafe - Rizikuju tuđe živote da ne plate putarinu
 • Rizikuju tuđe živote da ne plate putarinu

  Otvaranje divljih prolaza probijanjem zaštitne ograde na auto-putevima u Srbiji, da bi došli do svojih kafana, kuća, pa čak i njiva, vožnja u suprotnom smeru ili polukružna okretanja nasred auto-puta, sve su to neverovatni i veoma opasni potezi srpskih vozača koji žele da izbegnu plaćanje putarina.  Samo u 2011. godini bila su čak 37.943 vozača koja su pobegla sa naplatne rampe i ako podelimo sa brojem dana u godini dođemo do više od 100 vozača na dan.

  - Oni jednostavno daju gas na naplatnoj stanici i pobegnu. Za sve njih račun kad-tad dođe na naplatu jer JP “Putevi Srbije” od pre četiri godine imaju uspostavljen video-nadzor preko kojeg identifikuje vozače. Osim fotografija, postoje i video-snimci i mi ih na osnovu tih dokaza sve utužujemo - kaže za “24 sata” Milenko Ćaković, direktor naplate putarine “Puteva Srbije” .

  Omiljena mesta vozača za vožnju u suprotnom smeru ili okretanje preko pune linije su na autoputu Beograd-Subotica.  Registrovanjem vozača koji izbegavaju plaćanje putarine zaobilaženjem naplatnih stanica, čineći pritom ozbiljne saobraćajne prekršaje, na osnovu prikupljenih dokaza podnose se zahtevi nadležnim policijskim upravama radi podnošenja prijava.

  - Neverovatne stvari rade vozači. Dešava se da kamioni prelaze po čitave kilometre preko nadvožnjaka u suprotnom smeru, rizikujući ne samo svoj život, već pre svega život drugih. To je zaista neshvatljivo.

  Vožnja u suprotnom smeru:

  Isključenje za Sremsku Mitrovicu
  Uključenje iz Maradika
  Naplatna stanica Beška

  Polukružna okretanja preko pune linije:

  Naplatna stanica Sirig
  Naplatna stanica Vrbas
  Naplatna stanica Zmajevo

  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali