VojvodinaCafe - Arsen Dedić u Novom Sadu 2. novembra
 • Arsen Dedić u Novom Sadu 2. novembra

  Legendarni šansonjer Arsen Dedić i priznati džez pijanista i kompozitor Matija Dedić nastupiće zajedno u petak 2. novembra u Novom Sadu u Sinagogi s početkom u 20 časova. Na repertoaru će se naći hitovi po kojima je Arsen poznat širom regiona, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju.  Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: "Sve što znaš o meni", "O, mladosti", "Zagrli me".

  Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju s poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan. Miljenik je publike još od festivala "Beogradsko proleće" 1967. godine i kultnog filma Višnja na Tašmajdanu ( 1968 ). Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada "Vladimir Nazor", nagrada "Slobodne Dalmacije" za životno delo, dve zlatne arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu Rabuzin, više nagrada za pozorišnu muziku, nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, "Premio Brel" – za promovisanje evropske kantautorske pesme, i mnoge druge

  U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem. Govoreći o saradnji s Matijom, Arsen ističe da retko kada "zalaze jedan drugome u rad", već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

  Matija Dedić, nagrađivani džez pijanista i kompozitor, nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom Tragovi u sjeti. Finalista je Džez festivala u Montreju 2002. godine.

  Karte se mogu nabaviti u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021/452-344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu. Online prodaja i rezervacija ulaznica i preko web sajta MONS-a na www.muzickaomladina.org, a cena karata je 1.800 i 2.000 dinara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali