VojvodinaCafe - U Subotici startovao "SuBus"
 • U Subotici startovao "SuBus"

  U Subotici je startovao novi sistem elektronske naplate karata "SuBus", prema kome će, slično beogradskom Bus plus sistemu, personalizivane kartice zameniti dosadašnje mesečne karte. Pomoćnica direktora JP "Suboticatrans" Snežana Agbaba rekla je Tanjugu da je do sada izdato oko 80 odsto personalizivanih kartica.  "Prednost elektronskih novčanika je u nižoj ceni vožnje u odnosu na klasične karte. Uz "SuBus" cena karte iznosi 55 dinara, dok je cena obične papirnate karte koja se kupuje kod vozača ili konduktera 60 dinara", rekla je Agbaba.

  Ona je objasnila da su putnici prilikom ulaska u autobus dužni da prislone svoj "elektronski novčanik" uz validator, kada se sa kartice "skida" 60 dinara, koliko košta karta kod vozača, a prilikom izlaska iz autobusa putnik je dužan takođe da prisloni karticu uz validator, čime "javlja" dispečerima da je izašao iz autobusa, a tom prilikom mu se na karticu "vraća" 5 dinara.

  "Cena pojedinačne karte od 1. januara iduće godine kod vozača će biti povećana na 80 dinara, dok će cena vožnje uz "SuBus" ostati 55 dinara. Mi se nadamo da će ta razlika u ceni stimulisati naše putnike da koriste ovaj sistem elektronske naplate", rekla je Agbaba Tanjugu.

  Putnici su danas u redovima stajali kako bi preuzeli svoje kartice, ali nisu bile primetne veće gužve na prodajnim mestima .

  Do nove godine trajaće prelazni period, gde će se paralelno koristiti dosadašnji i novi sistem naplate.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali