VojvodinaCafe - Novosadski Jazz festival 2012
 • Novosadski Jazz festival 2012

  Novosađani će i ove jeseni moći da uživaju u vrhunskoj džez muzici izvođača kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Novosadski džez festival održaće se od 15. do 17. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Pored glavnog programa, u okviru festivala se održavaju i radionice, izložbe, džem sešni i drugi prateći programi.  Kao zagrevanje za festival, u Kulturnom centru Novog Sada je organizovana serija džez koncerata, na koje je ulaz besplatan. Takođe organizovan je i prateći program – koncerti, workshops – radionice, izložbe, na koje je ulaz slobodan.

  Novosadski džez festival prvi put je odžan 1999. godine u Kulturnom Centru Novog Sada, a od 2004. godine premešten je u Srpsko Narodno Pozorište.

  On je sa visokim standardima svojih sadržaja (glavni koncertni program, radionice, izložbe, džez upoznavanje, video info, džem sešni), načina pripreme i realizacije, visoko rangiran na mapi evropskih džez festivala i već je postao željena destinacija najeminentnijih muzičara iz naše zemlje, Evrope i sveta, kao i publike koja sve više pristiže i iz drugih, bližih i daljih, gradova.

  Glavni koncertni program (15. do 17. novembra 2012.)

  Četvrtak, 15. novembar 2012.

  - Big Band Jazz Omladine Vojvodine
  - Dečji Big Band (Rostov na Donu)
  - Duo - Svetlana Palada i Aleksandar Dujin
  - Omar Sosa Quartet
  - Terens Blanšard (Terence Blanchard)

  Petak, 16. novembar 2012.

  - Timo Lassy Band
  - Manfred Schoof Quintet
  - Rendi Breker (Randy Brecker) - Franco Ambrosetti Reunion Band

  Subota, 17. novembar 2012.

  - Harri Stojka Band
  - Ralph Peterson Fo'tet
  - Benny Golson Quartet

  Ulaznice su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta. Cena pojedinačnih ulaznica je 800 dinara, a cena kompleta ulaznica je 2.000 dinara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali