VojvodinaCafe - Grinteh pravi fabriku u Mladenovu
 • Grinteh pravi fabriku u Mladenovu

  U Mladenovu kod Bačke Palanke postavljen je kamen temeljac prve fabrike u Srbiji u kojoj će reciklažom otpadne plastične (PET) ambalaže proizvoditi sirovina za izradu novih plastičnih boca. (regranulat, RPET). Vlasnik tog postrojenja, preduzeće Grinteh (Greentech) iz Novog Sada će u prvoj polovini 2013. godine realizovati investiciju ukupno vrednu pet miliona evra.  Taj novac će biti uložen za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, nove proizvodne hale, instalacija linije za vruće pranje boca u okviru unapređenja postojećeg proizvodnog procesa, kao i izgradnju nove fabrike Vacurema tehnologije po principu "iz flaše u flašu" (bottle to bottle)

  Time će se prvi put u Srbiji reciklažom otpadne plastične ambalaže dobijati finalni proizvod, R-PET granulat koji se koristi kao zamena za originalni granulat za izradu PET pretformi, a sada se nabavlja isključivo iz uvoza.

  Nova fabrika Grinteha, ističe se, omogućiće otvaranje novih 50 radnih mesta u reciklažnoj industriji u Srbiji.

  Direktor Grinteha u Srbiji Mihail Mateski naglasio je da je nova fabrika za reciklažu plastičnog otpada prvi korak u proširenju Grintehovih kapaciteta i da je već sasvim izvesno da će vrlo brzo započeti realizacija investicije u postrojenje za preradu polietilena, koje će omogućiti zaposlenje još 30 radnika u fabrici u Mladenovu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali