VojvodinaCafe - (Ne)svesno oduzimanje nadležnosti Vojvodine
 • (Ne)svesno oduzimanje nadležnosti Vojvodine

  Goran Ješić upozorio je na opasnost od pojave da se prilikom usvajanja sistemskih zakona u Skupštini Srbije svesno ili nesvesno oduzimaju nadležnosti Vojvodine. "U takvim zakonima se zaboravljaju nadležnosti pokrajinskih sekretarijata i AP Vojvodine i faktički se, da li namerno ili zbog neznanja tekstopisaca, uklanja jedna po jedna nadležnost Vojvodini", rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine agenciji Beta.  Uz ocenu da takve postupke treba sprečiti, on je podsetio da je Vlada Vojvodine formirala radnu grupu koja treba da o tim stvarima razgovara s Vladom Srbije.

  Potpredsednik Vlade Vojvdine je ocenio da je nedostatak dijaloga u Srbiji ključni problem za trenutno stanje u zemlji.

  "Probleme trebamo da rešvamo razgovorom, a ne da otvaramo rovove i da svako stoji na svojoj strani, bez dijaloga i dogovora", rekao je Ješić.

  Uz podsećanje da postoje obećanja predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Ivice Dačića da će se poštovati ustavne nedležnosti Vojvodine, on je rekao da pokrajina, osim toga, ništa drugo i ne traži.

  "Da Ustav nije dobar, to je posebna priča, i dobro je što će morati da bude promenjen. U ovom trenutku mi smo naše akte potpuno prilagodili odlukama Ustavnog suda i samo bi komunikacija trebala da bude bolja, jer pravnih i formalnih problema nema", rekao je Ješić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali