VojvodinaCafe - Svečana sednica povodom godišnjice prisajedinjenja
 • Sednica povodom godišnjice prisajedinjenja

  Svečana sednica Skupštine Vojvodine, povodom 94. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, biće održana u subotu, a prisutnima će se tim povodom obratiti predsednik Republike Tomislav Nikolić i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, najavljeno je danas u vojvođanskom parlamentu.  Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je, u dogovoru sa svim poslaničkim grupama, zakazao svečanu sednicu za subotu, 24. novembra, s početkom u 11 sati, rekao je novinarima potpredsednik pokrajinske vlade Dragoslav Petrović.

  On je kazao da se očekuje da će na toj sednici govoriti predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić i predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić.

  Svečana sednica pokrajinske Skupštine povodom Dana prisajedinjenja oblasti koje čine današnju Vojvodinu Kraljevini Srbiji 1918. godine biće održana na inicijativu poslanika Srpske napredne stranke.

  Odluku o prisajedinjenju Baranje, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji donela je u Novom Sadu 25. novembra 1918. godine Velika Narodna Skupština, a prethodno je u Rumi doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali