VojvodinaCafe - Vojvodina prohodna, vetar pravi probleme
 • Vojvodina prohodna, vetar pravi probleme

  Putevi u Vojvodini prohodni, ali probleme pravi vetar koji nanosi sneg. Potpredsednik Vlade Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, koji je i komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije izjavio je danas da su svi magistralni putevi u Vojvodini "prohodni i pod kontrolom", a da najveće probleme stvara vetar koji stalno nanosi sneg.  Ješić je rekao Tanjugu da je problem sa prevrtanjem dva kamiona na lokalnom putu Jukovo - Golubinci rešen danas oko 13 sati, istakavši da se ti kamioni na tom putu "nikako nisu smeli naći".

  "Ni da je letnji period ti kamioni nisu smeli da budu na tom putu, jer je na njemu dozvoljen saobraćaj teretnih vozila maksimalne nosivosti sedam tona, a njihova nosivost je 25 tona", rekao je Ješić, navodeći da je sada na policiji da utvrdi kako su se ti kamioni našli na mestu na kom nisu smeli da budu.

  Ješić je naglasio da je u Vojvodini, za razliku od ostatka Srbije, najveći problem vetar koji neprestano pravi nanose snega na putevima i stvara velike probleme zimskim službama.

  Prema njegovim rečima, posebno su ugroženi putevi u smeru istok - zapad, jer jak severni vetar nanosi velike količine snega.

  Što se tiče problema vezanih za angazovanje preduzeća koja su u vlasništvu uhapšenog biznismena Dušana Borovice na održavanju puteva, pre svega u Banatu, a čiji su računi u blokadi, Ješić je rekao da je i taj problem rešen.

  "Iako su računi preduzeća u blokadi, radnici su dobili plate, a gorivo je obezbeđeno sa drugih strana, pa su radnici i mehanizacija tih preduzeća angažovani na rašćišćavanju puteva", istakao je Ješić.

  Novosadska biciklištička inicijativa kritikovala gradske vlasti

  Novosadska biciklištička inicijativa oštro je danas kritikovala gradske vlasti jer nisu preduzele ništa kako bi zimske službe očistile biciklističke staze u gradu. "Sneg u decembru nije ništa novo i nepoznato, ali očigledno biciklisti u decembru i dalje važe za egzotičnu i sezonsku pojavu koju ne treba podsticati niti poželeti na putu", navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da su zbog svega toga biciklisti prinuđeni da koriste kolovoz i time se izlažu riziku.

  Ovo udruženje je podsetilo da su biciklističke staze takođe javni putevi, što znači da gradska zimska služba ima obavezu da ih čisti.

  Novosadska biciklistička inicijativa kritikovala je i pojedine sugrađane, jer su na biciklističke staze koje su aktivisti očistili, građani parkirali automobile.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali