VojvodinaCafe - Bez posla 10% stanovništva Vojvodine
 • Bez posla 10% stanovništva Vojvodine

  Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vojvodini nalazi se oko 200.000 ljudi, odnosno oko deset odsto vojvođanske populacije, izjavio je direktor vojvođanske filijale ove službe Vladimir Srdić. Situacija sa brojem nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je "standardna" u poslednjih pet godina, rekao je i dodao da se ta cifra u ovo doba godine obično kreće oko 200.000.  Govoreći o izazovima zapošljavanja, Srdić je napomenuo da su poslovi budućnosti u IT sektoru, visokim tehnologijama, i na osnovu toga preporučio mladima da se prilikom školovanja odlučuju za "prirodne smerove" jer će tako "lakše doći do posla".

  S tim u vezi, Srdić je napomenuo da će, kako bi se što lakše premostio period od završetka visokog obrazovanja do pronalaska posla, Nacionalna služba za zapošljavanje u Vojvodini delovati zajednički sa Univerzitetom u Novom Sadu, odnosno 14 njegovih fakulteta, uključujući i Ekonomski fakultet u Subotici.

  "Osnovni mehanizam za koji Nacionalna služba tvrdi da je ispravan je reagovanje na nacionalnom, regionalnom i lokalnom tržištu i podizanje socijalnog dijaloga na što viši nivo. To radimo u prethodnih deset godina", rekao je Srdić.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali