VojvodinaCafe - Subotica dobija strategiju razvoja do 2022. godine
 • Subotica dobija strategiju razvoja do 2022. godine

  U Subotici je održana partnerska Skupština grada Subotice na kojoj su zainteresovani učesnici razmenili stavove o nacrtu "Strategije lokalnog održivog razvoja grada Subotica" do 2022. godine. Kako je izjavio član subotičkog Gradskog veća zadužen za investicije Dragi Vučković, u pitanju je nacrt krovnog planskog dokumenta grada Subotica, a koji se odnosi na period od 2013. do 2022. godine.  "Strategija lokalnog održivog razvoja Subotice stavlja akcenat na sinergiju između putanje razvoja i održivosti. Pitanje kojim se bavi ova strategija jeste kako da napravimo takav razvoj koji je održiv, koji neće uništavati nego stvarati i obnavljati", rekao je Vučković.

  On je dodao da je ova strategija u duhu "Agende 21" i svih strategija modernih društava, a paralelno sa njenim donošenjem Subotica iskazuje nameru potpisivanja Olborške povelje gradova Evrope.

  U toku je javni uvid u sadržaj strategije, a svi predlozi koji iz toga proisteknu, zajedno sa onima koji su uobličeni na današnjoj partnerskoj skupštini, a doprinose privrednom i razvoju društva, kao i zaštiti životne sredine, biće ugrađene u ovaj nacrt.

  Izrada Strategije započeta je sredinom juna prošle godine, a biće završena usvajanjem na sednici Skupštine grada.

  Izradu ovog dokumenta podržava Evropska unija.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali