VojvodinaCafe - Manifestacija "Božićna ulica" u Rumi
 • Manifestacija "Božićna ulica" u Rumi

  Turistička organizacija opštine Ruma će od danas do 6. januara naredne godine, na glavnom gradskom trgu organizovati "Božićnu ulicu" - manifestaciju koja će povezati katolični i pravoslavni Božić. Za tu priliku će biti formirana ulici od kućica sa 30-ak štandova, a niz izlagača će se predstaviti sa raznovrsnom ponudom - kulinarskim specijalitetima, vinom, rakijom, medom, kolačima i zimnicom.  Biće prodavani, takođe, umetnički predmeti domaće radinosti, novogodišnji ukrasi, knjige i sve što doprinosti atmosferi božićnih i novogodišnjih praznika.

  "Božićna ulica" biće svečano otvorena prigodnim programom mališana iz "Poletarca", a posebni sadržaji planirani su za 28. decembar ove i 4. janura naredne godine.

  Naime, 28. decembra u Velikoj dvorani Kulturnog centra, povodom božićnih praznika i ispraćaja stare i dočeka Nove godine, biće organizovan program pod nazivom "Novogodišnje radosti".

  Biće to kolaž program sastavljen od različitih tačaka kojima će se predstavitii gradske i seoske škole iz rumske opštine

  Za 4. januar naredne godine planirana je novogodišnja animatorska karnevalska povorka sa štulašima, žonglerima i klovnovima uz vatromet, a u podne je zakazano proglašenje najlepšeg rumskog izloga, balkona i dvorišta u novogodišnjem ruhu i dodela nagrada.

  U okviru "Božićne ulice" predviđen je i izbor najlepše fotografije sa motivima Rume, koja će kasnije biti štampana kao razglednica, a naći će se u većem formatu i na panou sa panoramom Rume kod Velikog parka.

  Izložba svih fotografija koje se pojave na ovom konkursu biće održana u Velikom holu Kulturnog centra od 3. do 5. januara 2013, dok je proglašenje pobedničke fotografije predviđeno za 4. januar.

  Poseban deo u programu "Božićne ulice" biće verski sadržaji u organizaciji pravoslavne i rimokatoličke crkve, koji će se odvijati dan uoči Božića po Gregorijanskom kalendaru i za Badnji dan i veče uoči ovog velikog crkvenog praznika po Julijanskom kalendaru.

  Tom prilikom će na Gradskom trgu uz prigodan program biti organizovano paljenje badnjaka.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali