Iz knjiga - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

Tišina

Iz knjiga

Ocenite unos
Ležim na krevetu, s rukom preko očiju. Majka i sestra razgovaraju. Ne razabirem reči. Gađenje. Muka mi je od mljackavih glasova, rasklimatanih, obesmišljenih mojom svestodsutnošću. Ljigava mučnina. Malaksao sam, sa užarenom kuglom u glavi. Tupost me ščepala kandžom mrzovolje i svaka namera da se ičim pozabavim izdahne pod njenim stiskom. Vonja na kroz celodnevni rad iščilelu snagu i isušene mlake znoja. Gađenje. A da flašom vina o svoju glavu razbijem mučninu u paramparčad? Gađenje i nemoć.
*
02,10 čas.. Od skora mi oko ovog doba dušu ragali pevušenje neke ptičice. Ali, večeras, ozarenost i prijatnu pospanost što doleću s prozračnom, umirujućom pesmicom, prekinu oglašavanje mačaka koje je ličilo na žalosni dečji plač. I ja se spustih u bele, krute perine, ojađen.
*
Već nekoliko godina sam u Beogradu. Dodiri tela ženskinja posvetili su gužve po autobusima i tramvajima. Njine obline koje sam kroz odeću slutio, prinosih na žrtvenik putenosti za kratku, mednu radost. Ali, danas sam gotovo sam u tramvaju. Nerazjarcavane strasti, nenarajcan. Najednom, dok sam zurio u monotono nebesko sivilo, osetih: više ne stojim. Tramvaj se uprahnuo. Poneše me nevidljive ruke kroz prostor, tek nekoliko trenutaka.
Iz knjige Mal-normal Zosim Popac

Komentara

  1. Avatar od  tetkaD
    "Nerazjarcavane strasti, nenarajcan"**************

    Morala da citiram ako neko pročita moj komentar nisam sigurna da će razumeti,,,,,davno davno nečuh te reči,gde ih samo iskopa.
    Slušala sam ih od mojih starica izgovarale su ih često tokom našeg odrastanja.