Noćna mora zvana banka (part two) - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

Necromancer

Noćna mora zvana banka (part two)

Ocenite unos
Duboko verujući da tamo negde postoji banka u kojoj Google ček ne mora da ide na kontrolu, dospeh ja i do Intese. Sve divno, sve krasno, dovoljan je jedan devizni, otvorih ja i dinarski i devizni. Nit manje novaca u šlajpiku, nit više kartica.

Pomislih reših se bede zvane Raiffeisen, odlazim tamo da pozatvaram račune. Naravno, zatvaranje računa se plaća. Zar je moglo drugačije? Zatvaranje tri računa, 200 dinara po komadu + 300 dinara da platim za produženje kartice.

- Kakvo produženje kartice, nisam tražio nikakvo produženje? Došao sam da zatvorim sve račune!

- Gospodine, mi brinemo o korisnicima, produžili smo vam karticu Visa Virtuon, niste došli da je podignete, evo je, stoji ovde i čeka vas.

- Lepo od vas što brinete, ali da mi treba vaša kartica sam bih se raspitao o produženju i došao po nju.

- Pa žao nam je, ali kartica je izrađena i vi ste dužni da je platite.

- Ali ja je nisam želeo! Koja reč vam nije jasna?

- Produženje se mora platiti.

- A šta ako neću?

- Ne možete da zatvorite račun i svake godine ćemo vam izrađivati novu karticu i naplaćivati održavanje računa.

- &%$/&(/$)(=)(!#$!"$&%#"/&%$"

Završih i sa njima, pomislih da su mi svi problemi rešeni. Prođe nekoliko meseci, manje više sam bez većih problema unovčavao ček i plaćao server.

Bila je doduše jedna zanimljiva situacija. Predajem ček, unovčavam ga, podižem isplatu, kad gle čuda - nema dovoljno sredstava. Hmmm. Reko da nije možda naplaćeno održavanje računa, pa da ste tu skinuli?

- E, možda ste u pravu, reče službenica.

Na momenat sam bio ponosan na sebe, osećao sam se kao ekonomista.

- Nije vam naplaćeno održavanje računa. Pa kako nema dovoljno sredstava....

- Ajte polako, dao sam vam ček, tamo je bilo npr. 100$, želim da podignem tih 100$, ali ne mogu, jer nema dovoljno.

- Da.

- Pa kako to?

- Ni meni nije jasno.

- Da niste možda upisali 10$?

- Ne.

- Pa šta ćemo sad?

- Nazvaću par brojeva telefona, sada ćemo to da rešimo.

Nazove ona neku službu, oni se uloguju na moj račun i skontam po njenoj faci da je sve u redu, da na računu ima 100$, da softver radi i da je greška do nje. Ali je problem što ona ne zna gde greši. Bilo mi žao da pokazujem preteranu nervozu, vidim da je nova tu, sva rumena i usplahirena, još joj se nije osušio pečat sa diplome nekog privatnog faksa. Nakon jedno 15 minuta njenog kliktanja, kucanja, uzdaha, polako počinje da me stiže nervoza. I zamolim je da mi prenosi tačno šta radi, šta klikće, da vidimo gde greši.

- Evo, ovde kliknem pa ukucam ručno koliko želite da vam isplatim. Upravo unosim broj 100. Onda odaberem valutu... evo, odabrala sam evro. Kliknem na isplatu i dobijem da nema dovoljno sredstava. Vidite koliko je jednostavan postupak i zato mi nije jasno gde grešim.

- A zašto ste odabrali valutu evro?

- Pa... Ufff... Jaooo pa vi hoćete u dolarima. Izviniteeeee.

- .....Bila je još jedna zanimljiva situacija. Predajem ček, gospođa na šalteru starog kova, preživela privatizaciju banke mi ga uzima i kaže da ček ide na proveru.

- Hm, reko ne ide, znam sigurno, kod vas sam baš zato jer ga odmah unovčavate.

- Ne, ček ide na proveru.

- Gospođo, to je Google ček koji iz tih i tih razloga (sve razloge sam znao napamet, jer se dešavalo da radnici ne poznaju pravila poslovanje sopstvene banke) ne ide na proveru.

- Gospodine, naša banka je imala i poznatije klijente nego Google i svaki ček smo proveravali! UDBA jebote!- Gospođo, budite ljubazni i navedite jednog poznatijeg klijenta od Googla?

Naravno nisam dobio odgovor, ali sam uspeo da je zamolim nakon insistiranja da nazove nadređenu osobu i pita da li se ček može ili ne može unovčiti odmah. Naravno, mogao je.


To be continued...

Komentara

  1. Avatar od  silvia
    Eee, pa svako u današnje vreme može da ima diplomu, uz to i dobar posao
  2. Avatar od  zosim
    Nisu sve službenice na šalterima fakultetski obrazovane, štaviše one sa visokom školom su retkost, kao što je do skora bio slučaj sa mojom suprugom dok nije dobila unapređenje.