Kratka ispoved jednog lekara - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

Tišina

Kratka ispoved jednog lekara

Ocenite unos
KRATKA ISPOVED JEDNOG
LEKARA

Proćerdani kroz prste
dosadno kaplju sati

Iza belog mantila skriven duše
auskultujem razgolićene

Greh mi na nos izašao
baškari se ustavlja dah

Ako ga operišem
pre 40 godina okoštale
razmekšaće fontanele

Creva se u čvor uplela
trbuh otvorim ka grudima
pogan pokulja srce da oklopi

Budzašto srce li prodam jezik
otekne nemušti i pocrni

Idem Idem
Otežale prste

u mulj glibim pored
vode da se korenim

Duša žalobna radosno
niz hladnu reku da poteče

Zosim Popac

Komentara

  1. Avatar od  zosim
    Pacijentima preporučujem samo tri stvari: šetnju pored reke, vino i crkvu. Dovoljno je da samo sedite pored vode i gledate u nju, reka odnese sav mulj iz čovekove duše, postaju izlišni sedativi – bromazepami, lorazepami i drugi pami. Čovek izbistri misli, otvori dveri duše i postaje spreman za posete duha. A sve to donosi smirenje, neophodno i za lečenje i za umiranje. Dokazano je, i dalje se dokazuje, koliko je vino lekovito, ali se retko spominje njegova moć da otvori klonulu i bolnu čovekovu dušu. Pijući vino čovek dolazi u ono stanje u kojoj stvaraju pesnici. Koliko znači vekovni mir naših hramova koji obujmi čitavo biće i ne moram da govorim. U svakom slučaju, sve tri preporuke proizašle su i višestruko prošle proveru mog ličnog iskustva. Reka je nebrojeno puta iz moje duše odnosila tugu i bol, ostavljajući mi blagotvornu i inspirativnu prazninu. Vino me podstiče na slavljenje života i blagoglagoljivost. U crkvi iznova i iznova pronalazim neiscrpno vrelo smislenosti postojanja i smirenje.
  2. Avatar od  tetkaD
    Reka je nebrojeno puta iz moje duše odnosila tugu i bol, ostavljajući mi blagotvornu i inspirativnu prazninu. Vino me podstiče na slavljenje života i blagoglagoljivost. U crkvi iznova i iznova pronalazim neiscrpno vrelo smislenosti postojanja i smirenje.
    Radije ostajem u šumskom miru,gde ptičiji cvrkuti se pomešaju,a ja pokušavam da ih razdvojim.Da saznam koja ptica peva najglasnije.Jer to je onda moja ptica koja odnese teskobu sa duše.Reka je daleko.Vino nije za mene,,,,,uvek se vraćam na isto.