Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
безпогледно ги следам мислите
од бездението,
налактено
што вдишуваат,
сензуален мирис
од едемовата градина во мене.
*
а во понорот на мртвата страст
стоиш
ти.
*
животворно – нежив.
кој постоиш ко
сенка од некои дни, ко
говор од ораторски ноќи, ко
песна од моите песни,
емотивно немоќна
да преживее мртви срцебиења,
чекори тивки,
ноти магловити,
реквием
на белите, онегински ракавици.

n.t.s. 14.07.2013 (16:29)
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara