Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
ги ослободувам мислите
да течат,
да беснеат,
да урлаат
ко река калеша,
пенливо бела, за
во неа да се искапам
и снага одморам на
парчето ехо
од гласот
небиднински,
несудбински,
недаден ,
шепотен,
додека тежински стојам
во рамката на денот
светол,
---
а во мене си
ти.

n.t.s.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara