Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
Утро. 06:50 ч.. Станица. Наоколу полнеж од празнина. Луѓе со тага во очите. Наместени насмевки, а под нив, остатоци од синоќешната кавга. Влетувам меѓу толпата. Не гледам во ничиј хоризонт. Премногу е убиствено. Ги отварам страниците на книгата што секогаш ја имам со себе. Читам. И си пеам во себе. И им се смешкам на зборовите во книгата. И се обидувам да опстанам. Ја користам твојата финта. Исчезнувам во себе. Измислувам (не)постоење. Нѐ реанимирам Нас. Твојот hedonism стил. Мојот секуларен профил. Се потпирам на ѕидот. Последен повик во 07:00 ч. Стартување на авто(...). Патуваме кон некаде. А, да го измислам овој ден, за тебе?

n.t.s.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara