Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos


ноќно сновидение.
метаморфоза.
в црквен двор степам.
жени во рубо калуѓерско тишинат.
тивкоста во мене ја селат.
погледот цветен ми станува.
на аглите игра од свеќи.
сѐ е тивко.
неколку пци в трева дремат.
сѐ е божествено тивко.
стојам.
блажено треперам.
светлина дишам.
амин.

n.t.s. 23.8.2013
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara