Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
ко распукана месечина, моите писанија
стојат на порти и тивко потпевнуваат:
„по друм одам мајче,
по друм лежам, ама...“
и сетиќи воздишките в гради им се пикаат,
здивот им го крадат,
усни да занемат,
песна да не дослушат, песна жалосна.
за тие недопир мераци,
за таа далеч туѓина,
за тој пуст недостиг,
кој низ сон шета,
кој ...
„на раце, спиеше, аман,
на раце спиеше...“
...
ко ноќ в месец заљубена, песната
сама се допеа, мене на срце,
мирис од
китка трендафил,
ми остана.

n.t.s.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara