Kodovi Matrix-a (CIV_b) - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

Ka Slobodi...

Kodovi Matrix-a (CIV_b)

Ocenite unos
1923.godine osnovana je "Prometejska liga", organizacija nastala velikom željom ukrajinskih nacionalista i uz pomoć poljske vlade. Ubrzo je počela "opsluživati" mnoge separatističke pokrete u Sovjetskom Savezu. Beloruski i ukrajinski unijati, Tatari i Čečeni - samo su neki od mnogih pripadnika raznih naroda koji su se oslanjali na "Prometejsku ligu". Vrlo rano po njenom osnivanju, britanska obaveštajna služba uzela je ovu organizaciju "pod svoje". Englezi su videli odličnu priliku da i na ovaj način potpomognu ostvarenje davnašnjih želja - raspad Sovjetskog Saveza na bezobličnu masu malih državica formiranih po etničkom principu. Iza antikomunističke fasade politike ove organizacije krila se britanska politika rusofobije. "Prometejska liga" odlično je sarađivala sa srodnom grupom "Intermarium", suštinski tajnom katoličkom organizacijom koja se zalagala za jednu vrstu konfederacije (čitaj: obnovljene Habsburške monarhije) država na prostoru između Baltičkog, Crnog, Egejskog, Jonskog i Jadranskog mora.
Ove dve "fine" skupine ljudi, gde je bilo ponajviše rusomrzaca i srbomrzaca, nisu mogle napraviti ni jedan korak, a da to Vatikan i britanska tajna služba nisu "blagoslovili". Na to sve, uredno su održavale vezu i sa "Abverom" - nacističkom obaveštajnom službom, da bi se celokupna aktivnost svih - usaglasila.
No engleski političari i obaveštajci ne bi bili to što jesu da nisu radili na više frontova odjednom - sve u cilju destabilizacije ruskog faktora. U igru je uveden i "islamski element", koji je Rusima trebalo da zada velike glavobolje. Ne zaboravite da se ovo sve događalo pred Drugi svetski rat. A 1990.godine britanski časopis "Independent" objavljuje sadržaj jednog diplomatskog dokumenta iz 1939.godine, iz koga se jasno vidi da su Englezi planirali da pomoću manjina muslimanske vere destabilizuju područja Transkavkazije i Centralne Azije. Isti mehanizam koristili su i nacisti, a onda i Amerikanci mnogo godina kasnije, u svom nastojanju da potpuno upropaste državna ustrojstva u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. To jasno ukazuje da postoji ZAJEDNIČKA NIT koja povezuje britansku, američku, nacističku, ustašku i politiku nekih snaga u Vatikanu.
Zanimljivo je da je samo nepuna dva meseca posle nemačke agresije na Sovjetski Savez, svetlost dana ugledala tzv. "Atlantska povelja", jedan dokument koji je trebao da izražava opšte ciljeve anglo-američke koalicije. U tom dokumentu se doslovno kaže kako zapadni saveznici izražavaju rešenost da doprinesu "uspostavljanju suverenih prava i samouprave onih naroda, koji su bili toga lišeni skrivenim putem" - šta god ovo značilo!? Ova formulacija mogla se odnositi i na Rusiju, i na Jugoslaviju... U tome je "veština" anglo-američke politike i politike uopšte - reći svašta, određeno ništa, iskoristiti iz ovoga šta kome treba - sve vreme se "busajući u grudi" i prosipajući prazne priče.
Ipak, stvari su brzo dobile svoj pravi izgled, te se sa sigurnošću može reći da je osnovni cilj one zamršene političke definicije bio usmeren na razbijanje dobrih odnosa i eventualnog jedinstva među slovenskim narodima, pogotovo na područjima sa pravoslavnim stanovništvom.
Nije ovo uopšte neka novost. Već smo opširnije pisali o podozrenju koje je svojevremeno uspon srpske državnosti na Balkanu izazvao kod britanskih političara i nekih struja u Vatikanu. Englezi su Srbiju uvek posmatrali (a i danas je tako) kao neku vrstu "ruske ispostave" na Balkanu i kao pretnju engleskim interesima u Sredozemnom moru. Iako Britanija danas više nije kolonijalna imperija, bar onakva kakva je bila, ona je danas neokolonijalni centar za čiji račun se priprosti i duboko dezinformisan američki narod strahovito zlupotrebljava u okviru ratničke mašinerije zvane SAD. Od britanskih političara ni Srbi, a ni ostali balkanski narodi, nemaju čemu dobrom da se nadaju! Što se to pre shvati, svim narodima na Balkanu biće bolje. Premise britanske spoljne politike, isto kao i njene pogubne posledice, ogoljene u istorijskim događajima u XIX, XX i, evo, u XXI veku - jasno govore samo o jednom - o ciničnoj, samoživoj, za opstanak ljudskog roda neodrživoj, na momente ekstremno brutalnoj, i neljudskim socijaldarvinizmom nadahnutoj DOKTRINI krupnog kapitala koja je u sebe usisala ono najgore iz novomasonske i iluminatske misli.
Britanska politika je spremna POTPUNO da izbriše legitimno pravo nekog naroda na slobodu i samostalan razvoj, samo ako to tako odgovara njenim "višim ciljevima". Na nesreću, u regionu Balkana Srbi su bili (a i sada su) upravo takav narod. Od "Prizrenske lige" pa do modernih dešavanja na Kosovu, engleska politika podržava panalbanski nacionalizam. Od Berlinskog kongresa pa do ratova 90-tih, engleska politika podržava svim sredstvima razvoj mržnje među Srbima i Bošnjacima - suštinski istorodnim etničkim entitetima koje je samo veroispovest udaljila. A tek o Srbima i Hrvatima - knjige bi se mogle napisati. Zahvaljujući monstruoznoj politici Velike Britanije, nacista i nekih krugova u katoličkoj crkvi, danas za Hrvata valjda nema veće uvrede ako mu se kaže da su Hrvati i Srbi istog porekla!? Žalosno. Isto važi i za Crnogorce koji su se srpskim poreklom oduvek ponosili i smatrali se "najsrpskijim" od svih Srba. E, više se ne ponose time, već se dobar deo njih toga STIDI! Tako je naredio "Veliki brat" sa Zapada, a Crnogorci su konačno, posle toliko vekova, pronašli gospodara kome će biti dobrovoljno robovi. Žali Bože, onolikih mrtvih crnogorskih boraca za slobodu. Izgleda da će im današnji potomci dobro "osvetlati" obraz! Jad i beda! A o današnjim Srbima samo se može reći jednostavno - skoro sve sam sinji kukavac. Tu onakvog pravog Srbina, kakvi behu oni od pre sto godina, skoro da i nema. Miliji su nam parče otrovanog hleba i čaša smrdljive gradske vode, nego čisto nebo i pradedovski izvori. Miliji nam je otrovani vazduh u gradovima, nego (još uvek) svež šumski dah koji vraća bolesne u život. Više volimo polurobovsku dobru platu u nekoj budućoj državnoj organizaciji evrofanatika, nego pokušaj da sagledamo ponor u koji smo upali i da sami u ljudskim uslovima skromno živimo. Radije ćemo da gutamo moderne lekove radi "teško plaćenog" nazovi-zdravlja, nego da se upitamo od čega smo to mi zapravo masovno bolesni. Pre ćemo od tih "lekova" i da poumiremo, nego da priznamo da nas zapravo oni najviše i truju. Ovako bismo mogli veoma, veoma dugo.
Ali, ne znam da li će biti ikoga da ovo čitajući i shvati na pravi način.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara