Šibenik: Prelijep grad u srcu Dalmacije - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

lanao

Šibenik: Prelijep grad u srcu Dalmacije

Ocenite unos
Tražite li mjesto iskonske ljepote koje se malo kada viđa i onaj mir koji vam nedostaje, autohtonost koju pokušavate otkriti po svjetskim destinacijama, onda je Šibenik grad po mjeri za vas. Stari je to grad koji broji 24 crkve, 4 tvrđave i 4 bunara, najviše kamenih stuba u gradskoj jezgri u Hrvatskoj– čak 2851. Smješten u slikovitom zaljevu osvojit će vas na prvi pogled.


Šarm i znamenitosti
Šibenik je grad koji s dobrim prometnim položajem privlači i olakšava dolazak mnogobrojnih turista. Njegova blizina nekim od najpoznatijih nacionalnih parkova daje mu samo još jedan plus u nizu usporedbi te odabira savršenog ljetovališta. Grad je to koji će vas oduševiti spojem starine i suvremenih atrakcija, nezaobilaznim plažama, vrhunskim domaćinima te odličnom gastronomskom ponudom. Za sve one koji već sljedećega ljeta idu u Šibenik, donosimo kratki pregled nezaobilaznih atrakcija.


Katedrala sv. Jakova
Katedrala sv. Jakova u Šibeniku je na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Iako je građena u različitim stilovima, jedna od najvećih zanimljivosti je niz u kojemu je isklesano više od 70 lica koja predstavljaju Šibenčane 15. stoljeća.

Šetnica kroz kanal sv. Ante
Šetnica kroz kanal sv. Ante je novo omiljeno okupljalište Šibenčana. Panoramski pogled na cijeli grad Šibenik pruža se velikim dijelom staze i s nekoliko vidikovaca. Idealno vrijeme za šetnju, upoznavanje grada i zasigurno izvrsne lokacije za jedan selfie.


4 tvrđave
Šibenske 4 tvrđave nezaobilazne su atrakcije s pogledom koji oduzima dah. S tvrđavom sv. Mihovila izgrađenom u 11.st. počinje povijest Šibenika. Tvrđava sv. Ivana, kao i tvrđava Barone bile su jako važne za obranu grada od Turaka u kasnom srednjem vijeku. U rujnu 2014. bile su kulisa za snimanje scena iz 5. sezone iznimno popularne serije Game of Thrones. Tvrđava Sv. Nikole atrakcija je koja vas dočekuje na ulazu u kanal sv. Ante. Odlično je sačuvana i vrlo zanimljiva svima koji u Šibenik dolaze s mora.


Srednjovjekovni vrt samostana sv. Lovre
Bujna oaza gdje raste više od stotinjak vrsta začinskog i ljekovitog bilja, smokvi, šipka te pravo središte mira i autohtonosti.


Plaža Banj
S gradske plaže Banj pruža se fantastičan pogled na stari Šibenik, a idealno je mjesto za osvježenje kako tijela, tako je i nagrada za vaše oči zbog navedenoga luksuznog pogleda.


Aquapark
Ukoliko ste spremni na veliku vodenu avanturu prikladnu za sve generacije, onda je posjet Aquaparku odlična zabava za vas i nešto što nikako ne smijete propustiti. Pronađite osvježenje od velikih vrućina u prvom i jedinom Aquaparku u Dalmaciji na samo 5 kilometara od centra grada. Spustite se niz Lijenu rijeku, spuštajte niz tobogane ili stanite ispod velike bačve koja izlijeva 1200l vode po posjetiteljima svakih nekoliko minuta!

Dalmatinsko Etno selo
Nikako ne smijete propustiti uživo se upoznati sa starim običajima, jer Dalmatinsko selo u Solarisu vraća vas u prošlost koju ćete na ovaj način najbolje doživjeti i upoznati šetnjom uskim kamenim ulicama kroz Etno Selo i saznati kako se nekoć tkalo, pravilo ulje i pekla rakija. Nezaobilazno je iskustvo promatranje pripreme jela ispod peke, a svakako to jelo onda morate i kušati.


4 bunara
4 bunara su atrakcija koju morate doživjeti, a dok su danas turističko okupljalište, nekoć su u srednjem vijeku bili glavni izvor pitke vode u Šibeniku. Nalaze se na istoimenom trgu u blizini katedrale sv. Jakova.

Šibenik nudi mnogo stvari koje privlaci turiste sirom cijelog svijeta jer to je grad koji ima nešto za svakoga. Jedna od tih stvari su niske cijene kucnog marketa u Šibeniku, manji je od drugih većih gradova u Hrvatskoj i zbog toga turisti kupuju kuće kojima se mogu vratiti u budućnosti.


Šibenik je grad koji osvaja i stvara ljubavi na prvi pogled, a on vas uvijek iznova tjera i poziva da ponovno dođete i otkrivate ga i dalje. Njegove slike zauvijek se urežu u pamćenje.

Komentara