Avantura kroz Banat - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

dacasg

Avantura kroz Banat

Ocenite unos
Za sve one veselog duha
Ako ikada poželite da se odmetnete u neku avaturu, a nemate materijalnih mogućnosti da odete, naprimer, u Amazoniju, imam jedan predlog za vas! Ovo važi samo za stanovnike Banata (ostalima se ne isplati da prelaze dug put)
Otiđite do npr. Pančeva do železnićke stanice, kupite kartu do Kikinde i avantura počinje.

Za put vam je potrebno:
1. čuturica sa vodom (min 5l)
2. jedno 3-4 sendviča
3. kabanica
4. ako je zimski period dobra debela jakna
5. vreća za spavanje
6. roman od min 500 strana
Ako ste sve spremili sedite na peron i čekajte.

Evo u čemu je čar ove avanture:
Nikad ne znate kada ćete stići u Kikindu, to može biti za 3 sata, 6 sati ili pak sutradan.
Uz put ćete videti razne divlje životinje, zeca, lisicu, fazane a ako imate sreće možda sretnete i nekog srndaća. Ponesiti slobodno foto-aparat, jer pri brzini voza od 5km/h možete na trenutak da izađete iz istog i uslikate vama interesantnu životinju.
Ova avanture nije preporučljiva za one slabijih fizičkih mogućnosti. Može vam se desiti da morate peške da pređete deo puta do najbližeg naseljenog mesta, a možda vas i čika kondukter zamoliti da sa ostalim putnicima malo pogurate voz A ako ste mislili da nema situacija opasnih po život e onda se grdno varate! Oni koji su bili u Orlovat na pecanju znaju u čemu je stvar. Most preko Tamiša!!!! Pa to se samo viđa još u partizanskim filmovima !!! A što se tiče samog voza, pa to treba doživeti, to se ne može opisati! Enterijer je iz ranih dvadesetih, šasija verovatno iz ranih tridesetih, pruga iz pedeset i neke, tako da ćete imati osećaj kao da se nalazite u vremeplovu!
Neću više ništa da vam kažem. Ako ste hrabri, a vi ranac na leđa pa u avanturu, a kad se vratite javite se pa da sumiramo utiske.

Updated 25.02.2010 at 00:36 by izabelitta

Kategorije
Život , Turizam i putovanja

Komentara

  1. Avatar od  ANIBAS
    Kod nas u Vojvodini je svugde tako,i ne samo što se pruga tiče, i putevi su nam takvi,datiraju iz davno... prošlih vremena.
    Zar ne?...