Povratak - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

Razmišljanje o suštini ljudskosti, pojava i stvari

Povratak

Ocenite unos
Majakovski je danas ceo dan gledao kroz prozor.kaže da mu je dosadilo da čeka na moj povratak.Nije nikada ni slutio da je senkama ovako teško-verovao je kako je to izmišljotina onih poput Jesenjina koji nikada neće shvatiti ''gospođicu i huligana'' i koji zauvek ostaju verni svojim ''kobilezama'',naricanjima i ''tako koje čemu uostalom''.

Majakovski ne zna da i ja čekam,čekam samu sebe.Čekam u nedogled.Zamera mi kada ga ne povedem sa sobom na neko od svojih,kratkih putovanja,a naročito ako su to ona koja se odvijaju u mislima.

Tako,oboje,Majakovski i ja očekujemo povratnike-u suštini istu osobu,ali razlomljenu na neke čudne komade koji,svaki svojim sjajem,bacaju svetlost na suprotne strane oove ,zajedničke sobe koju su zaposeli jedna senka i njen,zemaljski okvir.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara

 1. Avatar od tetkaD
  Čekati samu sebe ,ponekad je neizbežno,i kad si mlad neophodno,ponekad.Naravno treba se uvek vraćati nečem novom da bi se makar i na tren lepše osećala.
  Ah taj Majakovski,ah taj Jesenjin.Spoznodoh sebe u nekom davnom,davnom vremenu,i usudih se da to ovde i na ovom mestu ostavim napisano uz tvoje reči..Ovo je vrlo lepo što si nam napisala.Meni je malo razgalilo dušu.
 2. Avatar od kohili
  U suštini ovo je jedan krik iz dubine,jedan eho kamenčića bačenog na dno bunara.Ako si,tetkaD,mogla da vidiš u tome i nešto drugačije od onoga što sam ja mislila da sam pisanjem prenela,onda je to samo još jedan podstrek da nastavim da ređam ''slova'' po ovom,virtuelnom prostoru.
 3. Avatar od tetkaD
  Bio je to trenutak mog doživljavanja,tvoje pisane reči,izuzetno,nešto što nikada do sada nisam pročitala mislim na ceo tekst,pa zato kažem samo nastavi sa pisanjem ja ću sigurno uživati čitajući,znam da si to ti jer uvek volim da verujem da još uvek postoje oni koji pišu nešto tako nesvakidašnje.
  Updated 29.04.2010 at 16:00 by tetkaD (slovna izmena)