Prikaz rezultata glasanja: Kako je pravedno podeliti državnu imovinu?

Učesnika ankete do sada
37. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • Državnu imovina pripada svim građanima

36 97.30%
  • Radnici boljih preduzeća zaslužuju masne novce a radnici lošijih ništa

1 2.70%
Strana 2 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 51
    Mangup Avatar od  StOlA
    Član od
    02.05.2007.
    Aktivnost
    08.04.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Podela besplatnih akcija

posle upisa, nema se pravo prozivke, LOPOVI

...limiT_ Avatar od  TVO.JA_
    Član od
    12.02.2007.
    Aktivnost
    11.03.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    36
    Blogovi
    3

Odgovor: Бесплатна подела акција

"Možda bidne al' ne mora da znači!" bojim se da je to ono "dajte narodu hleba i igara"...
    I ja sam zaposlena u državnoj ustanovi i oupšte kao prvo ne smatram da su to "besplatne" akcije..čak naprotiv....sve to država i mnogo više duguje svojim gradjanima
    sve ovo meni miriše na jednu dooobru hiperinflaciju
    Poruku je izmenio TVO.JA_, 11.02.2008 u 10:14
    Ćuti i prenesi dalje....

Starosedelac Avatar od  kozo
    Član od
    15.01.2008.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Hungary
    Godine
    40
    Slike
    7

Jeddna informacija:Gradani Srbije koji se nalaze u Madarskoj se mogu javiti za bezplatne akcije od 18.02.2008 na Ambasadi u Budimpesti.

Koja Sedi Avatar od  _baba_
    Član od
    22.01.2007.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Fiji
    Blogovi
    3

NOVI SAD - Umesto novogodišnje čestitke, mnogi Novosađani su od države dobili obaveštenje da, ako i dalje žele da dobiju besplatne akcije, moraju da prilože i uverenje o državljanstvu. Pisma ovakve sadržine su počela da stižu pred same novogodišnje praznike, a rok za dodatno slanje uverenja je svega 15 dana. Ovakav potez Agencije za privatizaciju izazvao je ogorčenje građana i velike gužve ispred matičnog ureda i u šalter sali policije.

Iako je za upis akcija bila neophodna samo važeća lična karta, od građana koji su to blagovremeno uradili je naknadno zatraženo i uverenje o državljanstvu, i to ne starije od šest meseci. Stotinak Novosađana je juče ujutro stajalo u dvorištu matičnog ureda u Železničkoj ulici, a još toliko se nalazilo i unutar zgrade. Hladnoća i čekanje u redu dodatno su razbesneli ionako ogorčene Novosađane koji se, kako su rekli, osećaju prevareno, ocenjujući da je cela procedura nepotrebna, a da uz dodatno maltretiranje pred šalterom treba da pripreme i novac za takse.

_blic_

Cudno mi je...sto se uopste nisam zacudila
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

LajaviKrelac Avatar od  Mish
    Član od
    23.06.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Yugoslavia
    Blogovi
    2

Citat GL kaže:
    Posle odluke Naftne insustrije Srbije (NIS) i Vlade Republike Srbije da se krene u obećanu podelu besplatnih akcija, pred građanima koji su stekli to pravo stoji mukotrpan proces upisa u akcionarski registar.
    Novopečeni akcionari do kraja septembra treba da se upišu u evidenciju Komisije za hartije od vrednosti i Centralni registar.
    Obaveštenja o tome trebalo bi da dobiju svi akcionari, koji će, najverovatnije, biti redovno informisani putem medija, tvrdi Aleksandar Ivanović, ovlašćeni portfolio menadžer NLB banke i šef dilerskog odeljenja Brokersko-dilerskog društva "Konvest". On dodaje da se trgovinom akcija mogu baviti samo ovlašćene brokerske kuće, pa će svi novi akcionari morati da izaberu brokera. Kako je u pitanju mnogo građana, država će taj posao, najverovatnije, dati svim brokerima kako bi se stvorila što razgranatija mreža mesta gde se mogu završiti sve procedure u vezi s upisom i prodajom tih akcija. Građani će nakon upisa u Centralni registar morati da u brokerskim kućama otvore vlasničke račune, gde će im se deponovati akcije. Država je preuzela obavezu da plati nadoknade brokerima za taj posao, tako da on neće koštati građane.
    Kada sve to bude učinjeno, trebalo bi da usledi odluka o listiranju akcija NIS-a na Beogradskoj berzi. Ivanović podseća na to da bi svaki akcionar morao znati da je početna – indikativna cena akcija koje se pojave na berzi, u stvari, korigovana knjigovodstvena vrednost, koja pre svega zavisi od poslovnih rezulata firme. To praktično znači da će vrednost akcije koja sada iznosi 500 dinara biti veća, samo treba biti strpljiv.
    Prema pravilima berze, akcija prvog dana na berzi može poskupeti do 300 odsto, ili pak pojeftiniti deset procenata. Svaki naredni dan promena cene može biti od plus 20 do minus deset procenata. U Zakonu o hartijama od vrednosti, po listiranju akcija na berzi, nije predviđeno nikakovo zadržavanje prodaje, što je i logično jer cenu akcija formira ponuda i tražnja.
    Bez obzira na to, trebalo bi da se akcionari informišu o vrednosti akcija na sajtu Beogradske berze i da izjave neovlašćenih osoba ne uzimaju kao relevantne.
    Trebalo bi imati na umu da je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko rekao kako će se truditi da vrednost akcija na berzi bude što veća. Inače, po Ivanovićevim rečima, Naftna industrija Srbije dužna je da tri meseca posle izlaska akcija na berzu raspiše preuzimanje akcija od malih akcionara i za to plati cenu po kojoj je "Gaspromnjeft" od države kupio većinski paket, ili tržišnu cenu – ako ona bude viša. To je još jedan razlog da se ne žuri pri prodaji stečenih hartija od vrednosti.
    Iako je država propisala rigorozne kazne za one koji pokušaju da špekulišu u procesu podele besplatnih akcija, bez obzira na to što još nema čvrstih dokaza o budućem vlasništvu nad hartijama od vrednosti svih velikih javnih preduzeća, mogu se naći oglasi o prodaji i kupovini tih akcija, ili potvrda da će akcije biti dobijene. Reč je raznim ugovorima koji se sklapaju za ustupanje nepostojećih akcija, čija se cena još ne zna, ali se za njih nudi i do 1.000 evra. Iz ovoga se jedino može izvući pouka da akcije koje građani budu dobili od privatizacije preostalih velikih javnih preduzeća – "Telekom", EPS, Jat, "Galenika" i Aerodrom "Nikola Tesla" – mogu jednog dana zaista dostignuti visoku vrednost.
    Alaj će se narod Srbije sad obogatiti.
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

çlan Avatar od  Kal_el
    Član od
    02.03.2007.
    Aktivnost
    06.02.2012
    Zemlja
    Serbia

A poşto su te deonice
    Ko je za jednu voznjicu sa stilom

Bećar Avatar od  Grunt
    Član od
    08.09.2009.
    Aktivnost
    28.11.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

trebalo bi da ih tuzimo... Strasburu

garant bi dobili parnicu
    jer vecina ljudi ima papir
    na kojem im pise
    "u vrednosti od minimum 1000 evra"

a koliko ja znam, sledi nam beda od 2500 dinara,
    prvi deo od prodaje NIS-a

a 2500, ni po jednom kursu, nije 1000 evra
    nemam obične sreće i nemam obične grehove

Banovan Avatar od  Becar
    Član od
    09.06.2007.
    Aktivnost
    31.05.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    26

Citat Grunt kaže: Pogledaj poruku

garant bi dobili parnicu
    na kojem im pise

a koliko ja znam, sledi nam beda od 2500 dinara,
    prvi deo od prodaje NIS-a

a 2500, ni po jednom kursu, nije 1000 evra
    Tuziti Dinkica jedino je on pricao o akcijama koliko se secam

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Citat Grunt kaže: Pogledaj poruku

garant bi dobili parnicu
    na kojem im pise
    Niko nema papir na kome piše "u vrednosti od minimum 1000 evra". A nema ga iz prostog razloga što niko ne može da zna kolika će biti vrednost jedne akcije onog momenta kad se nađe na berzi. Akcije će možda imati nominalnu vrednost od tih 2500 dinara, a nominalna vrednost nije ono što se računa, već realna. Ta realna cena će biti utvrđena na berzi, jednog dana.

Ni u jednom zvaničnom dokumentu ne stoji vrednost od 1000 evra. To je samo nešto u vezi čega se ministar Dinkić jednog trenutka zaleteo, pa lupio cifru. Odmah je bilo jasno da je iznos nerealno visok, a i najnovija kretanja na berzi će uticati na to da vrednost bude dodatno manja.

Uostalom, podela koja sledi, odnosi se samo na akcije jednog, od 5 preduzeća čije će akcije biti podeljene.

šumica Avatar od  biterlemon
    Član od
    01.04.2007.
    Aktivnost
    24.06.2011
    Zemlja
    Solomon Islands

lepo sam ja to jos rekao ondak...
    eto kad su svi nagrnuli, pa reko sebi ako svi idu, mozda ja gresim, pa i ja navalio...
    odrek`o se akcija svoje bivse firme koje vrede manje nego troskovi za registraciju kod brokera...
    pa sam vadio potvrde, stajao u redovima...
    eto sada ce svi kod brokera, da se registruju, platit ce troskove... a na kraju?
    ko je ovde lud?
    i koliko puta se moze narod nasamariti?

Slične teme

1. Odgovora: 20
    Poslednja poruka: juče, 21:57
  2. Како је настала Југославија...
    Autor yossarian u forumu Istorija
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 15.01.2012, 20:16
  3. Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 10.02.2009, 19:06
  4. Odgovora: 4